loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Caixa Fòrum TGN arrenca amb una exposició amb obres de Goya, El Greco i Rubens

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 17 de setembre de 2014

"Els objectes parlen" és el nom de la nova exposició que ja es pot visitar a Caixa Fòrum Tarragona. La mostra, organitzada pel Museo Nacional del Prado i la Fundació "la Caixa", reuneix una selecció de pintures i objectes de les escoles principals del museu –espanyola, flamenca, italiana i francesa– dins d'un marc cronològic que va des del segle XVI fins a finals del XIX. Les pintures i els objectes que s'hi representen ens parlen de costums i cultures, evoquen imatges, suggereixen idees i permeten establir relacions entre conceptes ben diversos.

Foto: agenda.obrasocial.lacaixa.es

L'exposició s'articula al voltant de quatre seccions temàtiques: La clau està en l'objecte, Els objectes ens retraten, Un missatge amagat i El Col·leccionisme. Per què col·leccionem coses? Pel desig d'acumular béns i propietats o pel gust de contemplar-les?

Molts objectes perden en un moment determinat el seu caràcter utilitari i es converteixen en objectes d'exposició, ja sigui per la seva bellesa intrínseca o per la seva pròpia història, pel seu poder evocador. El propi Museo Nacional del Prado és, en bona part, resultat de l'afany col·leccionista dels monarques espanyols –Habsburgs i Borbons– i d'altres destacats col·leccionistes i mecenes.

Horaris

De dilluns a divendres de 10.00 a 20.00 h

Caps de setmana i festius de 11.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar