loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets de TGN digitalitzen el seu arxiu fotogràfic, amb més de 5.000 imatges

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimecres, 17 de setembre de 2014

L'accés web a l'extens arxiu fotogràfic dels Xiquets de Tarragona ja està disponible a la xarxa. L'enllaç es troba inclos a dins la seva mateixa plana web www.xiquetsdetarragona.cat i pretén reunir totes les fotografies relacionades amb el món casteller tarragoní de què disposen. La presentació ha anat a càrrec de l'historiador casteller Pere Ferrando, i un dels responsables de l'arxiu, Albert Pallarès.

Foto: José Luis Sáez.

Foto: xiquets de Tarragona

Es tracta d'un total de més de 5.000 fotografies que abasten des de finals del segle XIX fins a l'actualitat. D'aquestes cinc mil fotografies ja estan disponibles a la web gairebé unes 700, totes elles anteriors al 1970 i les darreres temporades dels actuals Xiquets de Tarragona.

La posada en marxa de l'arxiu dels Xiquets de Tarragona fou l'any 2000, però amb la intenció de posar-lo a l'abast de tothom, l'estiu de 2013 que sorgí la idea de començar el projecte de la web i que finalment s'ha pogut portar a terme gràcies a una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

D'aquesta manera i durant un llarg any de molta feina, finalment el resultat han estat les 5.000 fotografies que actualment estan digitalitzades, catalogades i a l'espera de ser penjades en la seva totalitat. Inicialment, es preveu que la finalització d'aquesta tasca arribi entre el 2016 i el 2017; tenint en compte que també s'aniran incorporant les imatges de les actuacions que es portaran a terme a partir d'ara.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar