loader
menu

Nova mostra de suport de l'Ajuntament de TGN en la defensa de l'EOI, i altre cop sense CiU

El Circ divendres, 19 de setembre de 2014

El plenari de Tarragona ha tornat a aprovar una moció de suport a la defensa de l'última planta de l'Escola Oficial d'Idiomes. Però no per unanimitat. Fidel al Govern de la Generalitat, el grup municipal de CiU s'ha abstingut, fent que el quòrum a un text provinent de la comunitat educativa de l'EI no tingués el suport absolut del ple del consistori tarragoní.

Una imatge d'una gran sala a la farrera planta de l'edifici de la Chartreuse. / circdetarragona.com

Tot i que l'obra per ubicar les dependències de l'Agència Tributària Catalana a l'última planta de la Chartreuse ja està adjudicada, els grups del PSC, PP i ICV s'han unit per donar veu a les demandes dels estudiants i professors de l'escola.

Des de CiU, la seva portaveu, Victòria Forns ha recordat que el govern del tripartit presidit per Montilla ja va reservar la darrera planta per a la Generalitat. L'alcalde Ballesteros, però, ho ha negat, tot insistint que en la darrera planta de la Chartreuse estava previst que hi anés la biblioteca, el laboratori i la gran sala d'actes del centre.

Mentrestant, la portaveu d'ICV-EUiA, Arga Sentís ha alertat que "ara mateix ja estan mutilant el terra de la nova EOI.

Al final, la moció de la comissió de comunicació de l'EOI tarragonina ha tirat endavant amb 19 vots a favor i les 6 abstencions dels regidors de Convergènciai Unió.

En acabar el plenari, la comunitat educativa de l'EOI ha explicat que "esperàvem aquesta resposta, a causa de l'escàs interès que s'ha tingut des d'un inici a donar una solució de sentit per l'EOI per part de CiU, així com per la seva nul·la resposta al nostre enviament de la moció per diverses vies".

Estudiants i professors han afegit que "és per això que ens entristeix encara més la deslleialtat cap a una ciutadania, que únicament vol veure com la seva ciutat creix en serveis i oportunitats, i no ofegada per un menyspreu constant de diverses institucions, sense entendre el perquè".

També han fet saber al ple que "encara queda esperança, i que aquest no sigui un moviment propagandístic de diàleg", en referència a l'oferiment per part de Ballesteros d'una nau de la Tabacalera perquè s'hi instal·li l'Agència Tributària Catalana".

A més, donen les gràcies als grups polítics que han donat el seu suport a la nostra mobilització, els de l'Ajuntament (ICV, PSC i PP), així com ERC, fora de l'Ajuntament, i col·lectius com els sindicats CCOO i UGT, o l'Associació de Veïns de la Part Baixa entre molts altres.

Conclouen assegurant que "aquest és un pas més en la nostra lluita, però continuarem amb diverses iniciatives per aconseguir allò que considerem just, encara que alguns no ho vulguin veure."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar