loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Nanos Nous Petits s'incorporen al Seguici de Tarragona

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 19 de setembre de 2014

En tres actes diferents, s’han presentat les tres parelles dels Nanos Nous Petits de Tarragona, projecte guanyador de l’edició del T-6000 d’aquest any, promoguts per l’Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona.
Repsol contribueix al patrocini i mecenatge d’un ampli ventall de projectes culturals, educatius i socials, com a expressió del seu compromís que es manté de forma continuada i explícita des de fa més de 25 anys a Tarragona.

Foto: repsol

Foto: repsol

Foto: repsol

Els Nanos Nous Petits de Tarragona seran una reproducció reduïda en un 25% dels sis nanos nous actuals, portats tots ells per un total de 20 nens i nenes. El vestuari serà idèntic al de les figures grans i els portants vestiran també la indumentària pròpia de cada personatge, si bé es confeccionaran dos vestits de cada un dels Nanos petits, per tal de tenir dos portants per cada element amb la finalitat de poder canviar-se durant el recorregut de la cercavila.

En la seva sortida al seguici aniran acompanyats, igual que els Nanos grans, del seu propi acompanyament musical, tal i com estableix el Protocol del Seguici Popular de la Ciutat.

Els sis Nanos Nous Petits son obra de l’escultor Manuel Llaurador Fortuny, nascut a Reus l’any 1959 i amb un important currículum de participacions en exposicions individuals i col·lectives. Llaurador s’ha centrat en els darrers anys en escultura pública però, pel que fa al projecte que ens ocupa, es autor d’un important nombre de peces d’imatgeria popular.

És la primera vegada que un projecte de l’Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona rep la dotació econòmica del Projecte T-6000, tot i que no és la primera vegada que Repsol col·labora amb l’entitat.

El Ball de Diables, la Cucafera Petita, la Moixiganga de Tarragona, el Ball d’en Serrallonga, el Ball de Cossis, la Víbria Petita de Tarragona, el Bou Petit, els Negritus Petits, el Ball dels Set Pecats Capitals, el Ball de Cercolets Petits, l’Àliga Petita de Tarragona, ... són algunes de les iniciatives que han rebut la col·laboració de Repsol a través del “Projecte T-6000. Foment de la cultura tradicional i popular de Tarragona”.

Més enllà de l’ajut concret a les entitats, Repsol s’ha compromès amb la difusió de la festa i els seus elements. Des de l’any 2004 Repsol col·labora en la guia didàctica “Santa Tecla a les Escoles”, un programa municipal de divulgació de la cultura tradicional a les escoles de la ciutat.

El Puzle de Les Festes, una iniciativa del grup de grallers “Els Quatre Garrofers”, és des de l’any 2006, l’aportació de Repsol als elements col·lacionables de la festa. A més, l’any 2009 Repsol va finançar la segona fase de la Casa de la Festa, consistent en la millora i modernització del discurs expositiu de la instal·lació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar