loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La pluja desllueix el Seguici, el fragmenta i el deixa a mig acabar

Sergi Casado Cultura i patrimoni dilluns, 22 de setembre de 2014

Una finestra de bon temps ha permès que la Cercavila del Seguici Popular de Tarragona arrenqués amb normalitat des de la plaça de la Font. El Griu, per exemple, s'ha estrenat per Santa Tecla, i la resta dels elements del Seguici tarragoní també s'han pogut exhibir, però no fins el final.

Foto: Jordi Prades

Foto: Jordi Prades

Foto: Jordi Prades

Cap a les 8 de la tarda ha començat a ploure amb intensitat. Això ha provocat que la cercavila es trenqués i acabés partida en tres trams. El cap de la Cercavila amb els grups de foc, la Mulassa, la Cucafera i el Lleó ha continuat des de la Rambla Vella cap a la Rambla Nova.

L'Àliga, els Gegantons Negritos, els Gegants moros, els Gegants vells i el Ball de bastons han decidit no continuar i s'han retirat a la plaça de la Font cap a l'ajuntament.

Els Nanos Vells i Nous han marxat cap a la Casa de la Festa.

L'Ajuntament ha fet entrar a la plaça de la Font els grups que havien baixat a la Rambla Nova abans que els que baixaven des de la Part Alta acabessin de fer el recorregut, o bé també decidissin retirar-se cap al consistori. Això ha provocat que els grups del Ball de pastorets i la Moixiganga hagin entrat enmig de les bèsties.

Patatuf, Ball de Cercolets, Turcs i cavallets, Bastoners de l'esbart, Ball de Gitanes, Ball de Cossis, Set pecats capitals i la Banda Unió Musical han optat per ni entrar a la plaça de la Font ni continuar tampoc Rambla Vella avall.

L'hora d'entrada a la plaça de la Font estava prevista a 2/4 de 10 de la nit.

Segons ha consultat el Circ, per deferència als grups que encara eren a la Part Alta i, un cop l'ajuntament havia permès que l'Àliga, els tres grups de gegants i el ball de bastons no continuessin la cercavila, en cap cas es podia fer entrar la part inicial de la cercavila sense que tot el seguici hagués passat per la plaça de la Font, en una direcció o altra.

La regidora de Cultura, Begoña Floría, ha explicat que "amb les circumstàncies que hi havia creiem que s'ha resolt prou bé" i ha afegit que "el dispositiu s'ha anat parlant amb els caps de colla. Al final de la Cercavila, segons Floría, s'ha enviat un missatge a tot el Seguici en què els deien "El Seguici de Tarragona és el que és gràcies al suport de gent com vosaltres. Avui ha estat una tarda difícil i l'heu superat de manera excel·lent".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar