loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Santa Tecla d'excel·lent amb regust agredolç

Laia Díaz Cultura i patrimoni dimarts, 23 de setembre de 2014

Diada estranya a la plaça de la Font. Tot i que els resultats aconseguits per les quatre colles han estat molt bons (tant Xiquets, com Jove, com Sant Pere i Sant Pau han fet la seva millor diada per una Santa Tecla), la gent ha acabat marxant de la plaça amb la sensació que s’hauria pogut fer més.

2de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Foto: Neus Baena)

7de7 dels Xiquets del Serrallo (Foto: Neus Baena)

9de8 e la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

3de9f dels Xiquets de Tarragona (Foto: Neus Baena)

3de8 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Foto: Neus Baena)

4de9f dels Xiquets de Tarragona (Foto: Neus Baena)

7de7 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Foto: Neus Baena)

3de7 dels Xiquets del Serrallo (Foto: Neus Baena)

5de9f de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

5de8 dels Xiquets de Tarragona (Foto: Neus Baena)

5de7 dels Xiquets del Serrallo (Foto: Neus Baena)

3de9f de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

P8fm de la Colla Jove de Tarragona (Foto: Neus Baena)

Tot i la previsió de pluja que planava sobre la ciutat 24 hores abans, la diada ha començat sota un sol espatarrant i una temperatura molt agradable. Això sí, les colles se les han vist i se les han desitjat per entrar en una plaça de la Font que ja estava replena abans de la seva arribada.

Els encarregats d’obrir l’actuació han estat els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que han escollit el 2de7, una estructura que han brodat, com el seu castell de sortida. Ha estat a la segona ronda quan ha arribat el seu gran repte, el 3de8 que per Sant Magí només van poder carregar. I la història s’ha repetit, quan començava a baixar la canalla l’estructura que feia estona que ja patia s’ha acabat trencant. El seu cap de colla, Jordi Gaya, assegurava que encara han d’aprendre a “defensar els castells de vuit perquè som novells en aquest nivell i també ha afrontar-ho amb una mica més de calma”. Tot i això, els verds han acabat l’actuació amb un magnífic 7de7.

Sense carro gros del Serrallo
Els qui tampoc han pogut amb el castells de vuit han estat els Xiquets del Serrallo que s’han quedat a les portes de tornar a carregar el 4de8. La seva intenció era descarregar-lo i així ho demostra el fet que van descartar fer-lo abans de Santa Tecla per poder portar-lo a plaça amb les majors garanties possibles, però finalment quan s’estaven col·locant els dosos el tronc s’ha trencat. Tot i això, els serrallencs han descarregat el quart 7de7 de la temporada i un 3 i un 5de7 que s’han completat amb totes les garanties. El segon cap de colla dels de la camisa blau marí, Christian Borràs, explicava un cop acabada la diada que el 4de8 “els hi ha quedat molt més lluny del que esperaven perquè a l’assaig el teníem d’una altra manera, però ha passat i ens queda seguir treballant per intentar-lo al Concurs, així sí, tot i la caiguda és important que ens hem refet i hem pogut fer un 3 i un 5de7, cosa que anys enrere era impensable”.

L’espineta del dos i del pilar
La Colla Jove de Tarragona ha igualtat la seva millor diada de la història i l’ha portat per primera vegada a Santa Tecla, però els de la camisa lila han marxat força capcots de la plaça. A la primera ronda se n’han sortit amb nota de l’enèsim 9de8 de la temporada, però a la segona no han pogut amb el 2de9 amb folre i manilles. Ben aviat s’ha començat a remenar i, tot i que la canalla ha seguit pujant amb un exercici de valentia absoluta, no han aconseguit arribar a carregar-lo i ha quedat amb intent. Tot i això la resposta ha estat majúscula i els del Cós del Bou han descarregat el desè 5de9 amb folre consecutiu. El DESÈ.

Finalment, a la ronda de repetició han portat el 3de9 amb folre que han seguit amb un pilar de vuit amb folre i manilles al que no li acaben de trobar el punt. Quan tot just l’anxaneta havia col·locat els dos peuets l’espadat se n’ha anat endavant i s’ha trencat. El cap de colla dels liles, Carles Ribas, assegurava que “no s’acaba de veure a plaça el treball que hi ha amb el dos i amb el pilar, per això marxem amb què podem fer més, però mira’t amb perspectiva hem d’estar molt i molt satisfets”.

Tripleta i pilar matalasser
Finalment, els Xiquets de Tarragona, que han estat els quarts en actuar, han estat els únics que han marxat de la plaça amb cap caiguda a les esquenes però, tot i que han millorat registres respecte la darrera Santa Tecla, tampoc han marxat de plaça del tot satisfets. Els matalassers han descarregat una tripleta màgica (3de9f, 4de9f i 5de8, per aquest ordre), amb un tres que ha pujat molt remenat i que han hagut de defensar moltíssim, i han arrodonit l’actuació amb un pilar de 7 amb folre que, tot i que aquesta vegada s’ha hagut de treballar més que el Primer Diumenge de Festes, ha provocat que les camises ratllades li reclamin un pis més. Així doncs, es tracta d'una molt bona actuació, però els matalassers tenen moltes ganes de tornar a intentar el 2de9 amb folre i manilles, però la caiguda de la setmana passada els hi ha passat factura i els ha obligat a reduir una marxa.

De fet, el cap de colla dels Xiquets, Roger Peiró, explicava que la colla “ha assumit molt bé que no estem preparats per fer gamma extra cada dia, tot i que els darrers assajos semblava que sí, però havíem de parar, ara bé a partir d’ara si que toca un canvi de xip i podem aixecar el llistó de cara al Concurs”.

Encara queda una nova oportunitat per veure castells aquestes festes de Santa Tecla. Serà aquest dimecres a partir de la una del migdia a la plaça de les Cols on es faran dues rondes de castells i després els tradicionals pilars caminant.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar