loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Arriben tots els pilars caminant menys el dels Xiquets

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 24 de setembre de 2014

La diada de la Mercè amb els seus pilars caminants és una de les jornades castelleres més emocionants que es viuen a la ciutat de Tarragona. Després de dues rondes de castells, arriba el moment en què els espadats de quatre pisos de les colles de la ciutat pugen i baixen les escales de la Catedral i recorren el llarg camí (perquè amb un pilar entre mans es fa llarg) que separa la plaça de les Cols de la porta de l’Ajuntament.

Pilar caminant de la Jove de Tarragona (Foto: @santateclatgn)

Pilar caminant dels Xiquets del Serrallo (Foto: @santateclatgn)

Pilar caminant dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Foto: @santateclatgn)

En aquesta ocasió els únics que no han aconseguit completar el recorregut han estat els Xiquets de Tarragona. El seu pilar ha caigut a mitja plaça de la Font, mentre es feia un canvi de baix, i per segon any consecutiu s’ha quedat a les portes d’arribar al seu destí. En aquesta ocasió el segon del pilar era el veterà Quico Pino que enguany, com a reconeixement als seus 50 anys fent castells amb la colla, ocupava aquesta posició a mode d’homenatge.

Així doncs, el primer pilar en completar el recorregut ha estat el de la Jove de Tarragona, que ha arribat a l’Ajuntament nou minuts després d’haver començat el camí. Els liles ja fa cinc anys que arriben al consistori de manera consecutiva i en totes les ocasions Oriol Portabella ha ocupat el pis de segons.

Els qui tenen un màster en això de fer pilars caminants són els Xiquets del Serrallo, que per dinovè any consecutiu han aconseguit portar-lo fins al balcó de l’Ajuntament. Enguany, però, l’han hagut de suar molt. Tot just arribar a dalt de les escales de la Catedral el segon, el cap de colla dels serrallencs, Isaac Herrera, s’ha hagut de recol·locar i ha fet part del recorregut pel carrer major fent alguns moviments de cames. Aquesta incomoditat s’ha notat molt amb la velocitat del pilar, ja que habitualment els serrallencs el baixen relativament ràpid i aquest 2014 han tardat més de 10 minuts en fer el recorregut.

Els més ràpids han estat els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que, després que l’any passat els hi caigués l’espadat just quan arribaven a les escales del consistori, s’han plantat a l’Ajuntament amb set minuts i mig.

A les dues rondes de castells que s’han fet prèviament a la baixada dels pilars els Xiquets de Tarragona han completat el 2de8f, mentre que el pilar de 7 els hi ha quedat en intent, la Jove ha descarregat el 3de9 amb folre i el 5de8 i els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han portat el 3de7 i el 5de7.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar