loader
menu

El PP de TGN i el de Castelló s'alien per combatre el procés sobiranista

El Circ dijous, 25 de setembre de 2014

El president provincial del Partit Popular de Castelló, Javier Moliner, ha presentat al costat del president provincial del Partit Popular de Tarragona, Alejandro Fernández la campanya compartida #*JuntsSenseFronteres. L'objectiu d'aquesta acció, presentada a la seu dels populars a Castelló, és "reivindicar i defensar els llaços que uneixen a les dues províncies davant el moviment separatista afavorit pels nacionalistes catalans amb el suport dels nacionalistes valencians".

“Aquest projecte és una iniciativa que busca demostrar que és molt més el que ens uneix que el que ens separa. Que amb la història de dues províncies veïnes no s'entén que algú vulgui obstinar-se a posar-li un mur que les separi i que representa el sentir d'uns pobles que mai han volgut ser frontera de res ni de ningú”, ha destacat el president del PP de Castelló.

Moliner ha incidit que “l'objectiu és per tant obrir línia de col·laboració conjunta que posin en evidència l'absurd que suposa posar fronteres entre Catalunya i la resta d'Espanya. Volem posar de manifest l'enorme dany que a múltiples tradicions, històries personals, vincles econòmics o patrimonials li generaria el que es posés una barrera on mai ha existit”.

Per a Alejandro, els Països Catalans són un fracàs

Alejandro Fernández, a l'esquerra, i El seu homòleg del PP de Castelló, Javier Moliner. /pp de tarragona

El president provincial del PP de Tarragona, Alejandro Fernández, ha destacat que “#JuntsSenseFroteres és una gran idea perquè combat les dues perverses idees del nacionalisme: el pancatalanisme i el separatisme. "El nacionalisme s'ha centrat en dues idees perverses però que en alguns casos han arribat a triomfar", ha dit el popular tarragoní.

La primera d'elles és que Catalunya és una nació al marge d'Espanya i que, per tant, és un subjecte polític propi. I que pel fet de tenir una llengua i una cultura pròpies, com si la resta dels pobles d'Espanya no ho tinguessin en molts casos, ja significa que necessàriament és una nació que gens té a veure amb Espanya”.

“La segona idea sobre la qual es basa en el pancatalanisme, que se centra que a través de la imposició de la llengua, de dir-los als valencians com es diuen, de dir-los el que són, la qual cosa han de sentir i que en realitat no senten, per construir el que ells denominaven "els països catalans", idea que ha fracassat rotundament”.

“Aquesta idea, i em dol dir-ho, sí que ha quallat a Catalunya, possiblement perquè des de la transició política es va cedir, en un acte de bona fe i pensant que donaria estabilitat, el monopoli ideològic al nacionalisme de Convergència i Va unir, que ha dedicat aquests últims 35 anys no a construir una Espanya de tots, sinó a preparar els ressorts per trencar-la”, ha conclòs Fernández.

Una intensa programació d'actes

Dins d'aquesta campanya #*JuntsSenseFronteres s'han programat actes integrats per comissions de seguiment en les quals es tractaran, des de matí i fins al 8 novembre, temes comuns entre les dues regions com són les infraestructures, el turisme, indústria, patrimoni, costes, *parany o *bous al *carrer. Seran reunions que posaran en contacte a responsables polítics de les dues províncies i societat civil per plantejar una acció conjunta que posi en valor la importància de no tenir barreres.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar