loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Prop d'una trentena de tv locals emetran en directe el concurs de castells de TGn

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 30 de setembre de 2014

Les imatges del XXV Concurs de Castells arribaran a tot Catalunya gràcies a les transmissions i programes de Televisió de Catalunya i la Xarxa de Comunicació Local Tac 12. Aquest dimarts s'ha presentat la cobertura televisiva de les dues jornades tarragonines del certamen, que tindran lloc els dies 4 i 5 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça.

Televisió de Catalunya emetrà un resum de 90 minuts del Concurs aquest diumenge al vespre, abans del Telenotícies. A més, la presència del certamen i del fet casteller serà constant a la graella al llarg de la setmana, amb l'emissió del programa 'Quarts de Nou' divendres i diferents cròniques als serveis informatius. Cristina Muñoz, cap d'Antena i Programació de Televisió de Catalunya, ha destacat que aquesta cobertura "permetrà arribar a un públic entès d'una banda, però també apropar els castells a aquella gent que no hi està tan familiaritzada".

D'altra banda, prop de 30 televisions locals de Catalunya emetran íntegrament i en directe les jornades de dissabte i diumenge a la TAP gràcies a la transmissió que faran la Xarxa i Tac 12. De fet, aquest diumenge ja es va poder seguir a tot Catalunya la primera jornada del Concurs, celebrada a Torredembarra. Joan Fuguet, cap de Continguts de la Xarxa, ha destacat l'aposta "com a servei públic" per al fet casteller, que ja s'ha materialitzat amb la retransmissió d'altres diades importants al llarg de la temporada.

La senyal de Tac12 serà, precisament, la que s'emetrà a la pantalla gegant del Smart Parc Tabacalera, des d'on es podran seguir les dues jornades tarragonines del Concurs.

Televisió de Catalunya i la Xarxa - Tac 12 encapçalen la cobertura informativa del Concurs, en què s'han acreditat prop de 350 persones (entre periodistes, fotògrafs i personal tècnic) d'un centenar de mitjans diferents. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que el Concurs és "el gran aparador del món casteller" i que el Concurs serveix per situar Tarragona al món, a banda de comportar un important impacte econòmic per a la ciutat.

Per la seva banda, Alfonso González, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, ha destacat que aquest cap de setmana es viurà "la gran festa dels castells com cada dos anys". "A més, estem d'enhorabona perquè el món casteller viu en aquests moments un dels seus millors moments, amb prop de 90 colles entre agrupacions de ple dret i agrupacions en formació, que podran seguir bé a plaça o bé per la televisió ambdues actuacions".

D?esquerra a dreta: la tinent d?alcalde de Cultura, Begoña Floria; el cap de Continguts de la Xarxa, Joan Fuguet; el director de TAC12, Xavier Abelló; l?alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; la cap d?Antena i Programació de Televisió de Catalunya, Cristina Muñoz, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Alfonso González, en la roda de premsa de presentació de la cobertura televisiva del Concurs. /foto: Mauri


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar