loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament congelarà els impostos el 2015

El Circ Ciutat dijous, 02 d'octubre de 2014

L’Ajuntament de Tarragona congelarà els impostos i taxes municipals per 2015. El preu de l’IBI, la recollida d’escombraries, l’impost de vehicles de tracció mecànica, l’aigua i el del clavegueram, l’ IAE i la plusvàlua, així com la resta de taxes, mantenen el seu preu.

Foto: circdetarragona.com

També es congelaran les taxes de les llars d’infants, de l’Escola de Municipal de Música, les dels Cursos de Formació d’Adults i la dels Serveis Funeraris. En total, es tracta de 41 mesures de bonificació fiscal, “la qual cosa situa a Tarragona entre les ciutats que més bonifica”, ha explicat el tinent d’alcalde d’Economia i Hisenda, Pau Pérez.

El servei de recollida d’escombraries no augmentarà, "malgrat que hauria de fer-ho per cobrir les despeses del servei", ha afegit el responsable de les finances municipals, qui també ha recordat que "el que sí contemplem són noves bonificacions fiscals, que s’afegeixen a les que hem anat incorporant en els darrers set anys”.

Congelació del preu de l’aigua i la del clavegueram

El Consell d’Administració d’Ematsa ha d’aprovar la congelació el rebut de l’aigua i la del clavegueram. Paral·lelament també es proposarà l’increment de la partida del fons social per bonificar a les persones amb escassos recursos. Uns ajuts que s’han anat incrementant any rere any.

L’any passat es van destinar 65.000 euros a bonificar el rebut de l’aigua a les persones amb precarietat econòmica, mentre enguany hi ha un increment de 5.000, per la qual cosa es destinaran 70.000 euros. Un ajut que enguany ja ha beneficiat a 264 famílies tarragonines i que representa un increment d’un 8% respecte l’any passat.

Rebaixes fiscals per fomentar l’ocupació

L’Ajuntament també aplicarà bonificacions fiscals als tributs de l’IBI i l’ICIO amb l’objectiu de fomentar l’ocupació. Es tracten de mesures que afavoreixen la contractació de treballadors indefinits.

A aquesta bonificació s’hi podran acollir les persones que fan una inversió d’acord amb una activitat productiva que, per una banda fa augmentar el valor cadastral de l’immoble i, per l’altra, impliqui la generació d’ocupació. És a dir, per cada nou treballador que es contracti es bonificarà al propietari amb un 15% podent arribar a un màxim del 90%.

El requisit és que el negoci ja existeixi i que la inversió impliqui la millora del local o establiment i l’increment de la plantilla laboral. “Amb aquesta mesura es propicia el foment de l’ocupació en dos sentits: per una banda s’ocupen treballadors en les obres d’ampliació o rehabilitació del negoci i, per l’altra, tornem a incentivar l’ocupació en el moment que un dels requisits és que s’ha d’incrementar la plantilla laboral”.

La tercera de les bonificacions fiscals planteja una tarifa especial de la taxa de brossa que afecta als professionals que desenvolupen la seva activitat a casa. És a dir, autònoms que –en molts casos empesos per la crisi– s’han instal·lat a casa per desenvolupar la seva activitat professional.

L’ordenança fiscal de la brossa recull que:

- Els habitatges paguen segons categoria de carrer
- Els locals paguen segons la superfície total del local, d’acord amb una escala que va dels 50m2 mínim fins als 400m2 o més.
- Quan en un habitatge coincidia l’ús d’habitatge amb una activitat pagàven la quota de local d’acord amb aquella escala.

Per tant, aquesta mesura planteja que les persones físiques que declarin una part inferior als 50m2 de l’habitatge on estan empadronats a la realització d’una activitat econòmica paguin una quota única especial que, en tot cas, és superior a la quota màxima per habitatge i inferior a la quota mínima de local.

Aquesta tarifa especial es justifica en el doble ús donat a l’habitatge, que generaria una brossa domèstica i una brossa professional adaptant-la al percentatge real de cada una d’aquestes fonts de generació de residus. Amb aquesta modificació, quan la superfície declarada per l’activitat sigui inferior a 50 m2 pagaran per aquesta tarifa especial i única, adaptant a aquestes circumstàncies la taxa de la brossa. Una mesura que, Pau Pérez, valora com a “molt positiva, ja que les ordenances s’han d’adaptar en la mesura que es pugui a les necessitats reals de la gent”.

Increment de la bonificació pel pagament avançat dels impostos

D’altra banda, l’Ajuntament mantindrà la possibilitat de fraccionar el pagament dels impostos en sis terminis i fer el pagament avançat, que es bonificarà amb un 2,5%, a diferència de l’any passat que va ser del 2,2.

Un altre dels beneficis que es mantenen pels contribuents és l’increment de la partida d’ajuts pel pagament d’impostos i el fraccionament dels impostos i taxes, que es pot fer en deu terminis. Una de les novetats que es va incloure l’any passat i que es continuarà aplicant enguany és la dació en pagament en les plusvàlues i les execucions hipotecàries.


Entre d'altres bonificacions, els casaments civils a l’Ajuntament, de dilluns a divendres, de 8 a 15 hores, són gratuïts i, els divendres per la tarda, tenen el mateix preu que els dissabtes per la tarda.

Gratuïtat en l’autobús municipal

Amb l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic i ajudar als col·lectius més precaris, continuen les bonificacions en l’autobús municipal. En aquest sentit, els escolars de primària fins a quart d’ESO tenen el transport gratuït, així com els aturats que han cobrat l’atur i esgotat totes les prestacions i els jubilats i pensionistes.

Preus especials als 8 aparcaments municipals
A través de qualsevol de les tres entitats comercials ( Via T, CEPTA o Botiguers de Tarragona) i a través de col·legis professionals es pot optar a les condicions especials per estacionar en qualsevol dels 8 aparcaments municipals a un preu de 43 € mensuals per a un horari diürn de 12 hores en els trams horaris de 7.30-19.30; 8.00-20.00 o 8.30-20.30 hores. Sense aquesta bonificació, el preu és de 85 euros.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar