loader
menu

CIUTAT

Campclar tindrà un nou barri intel·ligent i sostenible

Sergi Casado Ciutat dimarts, 29 de gener de 2013

Ja fa temps que els @Jocs del Mediterrani de 2017 i la idea de transformar @Tarragona en una ciutat intel·ligent i sostenible, és a dir de fer-la una smart city es retroalimenten i avancen junts. Més enllà d'aplicar mesures ecològiques per minimitzar els impactes mediambientals en els diferents serveis a la ciutat i de celebrar congressos i trobades amb el concepte d'smart city per bandera, l'exemple clar, físic i tangible d'aquestes dues idees es visualitzaran a Ponent, concretament a Campclar. És aquí on l'Ajuntament crearà el barri més modern, sostenible, ecològic i intel·ligent de tota la ciutat, al que batejarà com Mediterranean Smart District (MSD). (veure el plànol en el document adjuntat al final de la notícia)

L'alcalde Ballesteros, durant la conferència sobre l'estat de la ciutat. / mauri

Això és el que ha anunciat l'alcalde, @Josep Fèlix Ballesteros, durant la ja habitual conferència anual organitzada pel @Col·legi de Periodistes. Sota el títol "Treballant un horitzó per a Tarragona", el batlle ha aprofitat la presència de personalitats del món polític, social, econòmic, cultural, esportiu, associatiu i veïnal de Tarragona per avançar algunes de les peculiaritats del barri que hauria de ser l'enveja de la resta de tarragonins. "Serà un barri que enorgullirà als residents i el seu entorn perquè serà un barri modern, sostenible, amb visió de futur i amb equipaments", ha indicat Ballesteros.

La seva ubicació exacta serà al Pla Parcial 10, a tocar d'IKEA; un equipament previst pel 2015 i que també s'integrarà dins l'entramat del futur districte de Ponent.

La vila, a Campclar? Potser sí, potser, no

També en clau dels Jocs, Ballesteros s'ha referit a la vila olímpica, però deixant, altre cop, més interrogants que aclariments. En el marc de secretisme que envolta el seu destí i la seva forma i distribució, l'alcalde ha anunciat que una part es construïrà a Campclar, però que tampoc respondrà al perfil de vila "tradicional". "No crearem edificis monstruosos que en acabar els Jocs es converteixin en un llast per a Tarragona", ha explicat el batlle. Tampoc ha assegurat al cent per cent que la residència per a esportistes s'ubiqui a Campclar. Un reflex clar que, a hores d'ara, el destí no està decidit i que damunt la taula cohabiten opcions diverses. Sí ha reiterat el que va anunciar el director general del comitè organitzador dels Jocs, Ramon Cuadrat, a principis d'any, i és encara trigaran almenys dos mesos per fixar el destí o destins final. La Tabacalera continua sent una opció, sempre que s'integri en el projecte d'smart city.

Tal com ja va fer l'any passat, el màxim responsable municipal ha fet un repàs de les actuacions i dels projectes en què està immersa la ciutat. Ha destacat els èxits del seu equip de govern i ha tornat a apostar pel Tercer Fil, pel Corredor del Mediterrani i per la Façana Marítima. S'ha felicitat per l'aprovació del nou pla urbanístic, per les bondats del nou Pla de Mobilitat. No renuncia a res.


Documents

Ikea-Smart City


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar