loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Canal 33 dedicarà una nit temàtica al Concurs de Castells de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 02 d'octubre de 2014

Enguany, el Concurs de castells de Tarragona arriba a la seva 25 edició en la qual – en les tres jornades en què té lloc- hi participaran 41 colles castelleres de tot Catalunya, amb el punt culminant de l’actuació de les dotze millors colles del país el diumenge dia 5 a la Tarraco Arena.

Foto: tvc.cat

El canal 33, aquest divendres 3 d’octubre, amb motiu d’aquesta efemèride, dedicarà una nit temàtica d’homenatge al món casteller. Aquesta programació especial s’iniciarà amb l’emissió, a les 22.05, del programa “Quarts de nou” que segueix tota l’activitat castellera durant la temporada i que aquest divendres es fixarà, especialment, en el concurs de Tarragona.

A continuació s’emetrà el documental “Enxaneta”, per acabar amb l’emissió, a les 23.55, del documental “165 Regent Street”, protagonitzat pels Capgrossos de Mataró. "Enxaneta" és un documental en 3D, produït per Televisió de Catalunya, sobre el món dels castells.

El documental "Enxaneta" fa una aproximació a tots els valors que contenen els castells i que van ser mereixedors del reconeixement de la Unesco. Partint de la gravació íntegra en 3D del Concurs de Castells de Tarragona del 2010, "Enxaneta" explica amb la veu d'una nena tot el que experimenten els castellers quan afronten la consecució d'un castell.

L'esperit de superació, el treball en equip, la integració de les dones i de gent de totes les classes socials, de totes les edats i de qualsevol nacionalitat fan dels castells una valuosa eina de cohesió social en el si de les 61 colles castelleres que hi ha a Catalunya.

Per la seva banda, “165 Regent Street” recull l’experiència que la colla dels Capgrossos de Mataró van viure a Anglaterra on van desplaçar-se amb motiu de la celebració dels seu quinzè aniversari. Cada vegada són més les colles que es desplacen arreu del món i donen a conèixer, amb la seva presència, la tradició castellera que sorprèn i entusiasma arreu.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar