loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Jove de Tarragona supera el repte i es converteix en colla de 10

Jordi Bertran Cultura i patrimoni diumenge, 05 d'octubre de 2014

La jornada central del Concurs de castells de Tarragona ha deixat un extraordinari bouquet per a les colles tarragonines. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha continuat escalant posicions en la seva trajectòria i ha entrat per mèrits propis en el selecte grup de les colles de deu, al qual ja pertanyien els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, ambdós des de 1998, i la Vella dels Xiquets de Valls des del 2000.

Una imatge del 3de10fm (c) de la Colla Jove de Tarragonba. / concurs de castells

La façana de l'Ajuntament, del color lila de la Colla Jove. /twitter de Jordi Alomà

Han hagut de passar catorze anys perquè la Jove tarragonina accedeixi al cenacle de l’elit castellera amb el 3d10 amb folre i manilles. Han acabat en tercera posició. Els Xiquets de Tarragona ha aconseguit la quarta plaça amb la tenacitat per carregar el 2d9 amb folre i manilles.

La Colla Jove ha demostrat la seva capacitat per emmotllar-se al desenvolupament de la jornada, fet que ha esdevingut la millor garantia per a l’èxit. Ha ofert el 9de8 amb tres enxanetes i el 5de9 amb folre en la primera i la segona ronda. Els ha executat impecables i l’onzè 5de9 amb folre consecutiu ha estat incommensurable. La tercera ronda ha acabat amb l’intent de 3de9 amb folre i agulla de la Jove.

És el primer cop que el proven i pateix mancances tècniques. El pilar ha tardat massa a pujar fins al punt que l’enxaneta s’ha hagut d’esperar per ocupar el setè pis i, just en col·locar-s’hi, la construcció s’ha enfonsat.

Malgrat el desencís que es vivia als corredors de la plaça de Toros, els liles no s’han fet enrera i han decidit ensenyar als aficionats una de les cartes que han treballat darrerament: el 3de10 amb folre i manilles. Ho han fet just després que els vilafranquins el carreguessin. La canalla tarragonina s’ha mostrat genial i rapidíssima, tot i que s’ha trencat per dalt.

La plaça, inclosa la Vella vallenca, aplaudeix els liles, com aquests havien fet amb els rosats. A les 15.45 h el món casteller suma per primer cop en la història la tripleta de 3de10 amb tres colles diferents: una de Valls, una de Vilafranca i una de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar