loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Verds guanyen per setena vegada consecutiva, però només amb un castell descarregat

Jordi Bertran Cultura i patrimoni diumenge, 05 d'octubre de 2014

Els Castellers de Vilafranca surten com a vencedors per setè cop consecutiu, però només amb un castell descarregat dels tres que han puntuat. La Vella dels Xiquets de Valls ha realitzat la millor actuació de la seva història des de 1801. Ha carregat dos castells que no havia fet aquesta temporada i s’ha retrobat amb el 3 de 10 de l’any 2000.

Foto: Concurs de Castells

Han donat fruits els assaigs de l’any passat que la tensió de la plaça del Blat havia avortat. La Jove Xiquets de Tarragona, tot i no assolir la 2a posició de 1994, completa la millor actuació de la seva història. L’excel·lent domini del 3 de 9 i la seva audàcia els han permès carregar a la primera el 3 de 10 fm. Matrícula d’honor.

Els Xiquets de Tarragona aconsegueixen una esplèndida classificació del concurs, en quedar quarts. El 2 de 9 amb folre i manilles ha acabat sent la seva millor carta, castell al qual les caigudes seves i d’altres colles han mostrat com un enemic a respectar.

La ciutat de Barcelona ha posicionat les seves colles de Gràcia i dels Castellers en cinquena i sisena posició, mentre la Joves de Valls haurà d’esperar a Santa Úrsula. En total, s’han vist 19 castells de nou pisos i només una de les dotze colles no ha arribat a aquest nivell.

Tot això i molt més en una plaça de toros sense wifi per al públic –inacceptable- i en la qual encara ens preguntem per què no s’ha substituït la sorra i la polseguera taurina per un terra del segle XXI. Per molts anys, castellers! Per molts anys, Tarragona!


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar