loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets de TGN broden el seu millor Concurs

Jordi Bertran Cultura i patrimoni diumenge, 05 d'octubre de 2014

Els Xiquets de Tarragona, després de descarregar en primera ronda el 3de9 amb folre, han jugat el seu as: el 2de9 amb folre i manilles. La torre patia, l’enxaneta pujava massa lenta, fet que ha conduït a una llenya lletja, amb diverses atencions sanitàries.

2de9 fm. /Irene Montserrat

3de9 f. / Irene Montserrat

4de9f. / Irene Montserrat

A la tercera ronda hi han tornat i l’han carregada, tot i que també hi hagut assistències. Han completat el concurs amb el 4d9 amb folre.

Els Xiquets de Tarragona aconsegueixen una esplèndida classificació en quedar quarts. El 2 de 9 amb folre i manilles ha acabat sent la seva millor carta, castell al qual les caigudes seves i d’altres colles han mostrat com un enemic a respectar.

Les dues colles tarragonines han aportat quatre dels dotze gammes extres d’avui; la Jove en suma dos més que fa dos anys; i els Xiquets el primer en la trajectòria al certamen, mentre que, en dos anys, passen de carregar a descarregar els castells de nou amb què puntuen.

La línia ascendent de resultats coincideix amb la del Concurs que en dos anys ha passat de zero a tres castells de deu, de nou a dotze gammes extres, i de quinze a dinou castells de nou pisos. En el vessant de la reflexió queda els creixents trencaments dels castells per la part alta i el pom de dalt. Probablement, l’alleugeriment de pes als pisos superiors permet carregar les grans construccions però dificulta la resistència a les sotragades en la cúspide.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar