loader
menu

L'empresa municipal de mercats necessita una injecció de 2ME per pagar les nòmines als treballadors

Sergi Casado dilluns, 06 d'octubre de 2014

L'empresa municipal de mercats no només necessita diners per tirar endavant l'obra del Mercat Central, sinó també per poder pagar les nòmines als treballadors. Per això, l'Ajuntament ha convocat per divendres un ple extraordinari de l'empresa Espimsa, en la qual l'equip de govern del PSC proposarà una injecció de dos milions d'euros a l'empresa de mercats.

Una imatge de l'interior del Mercat Central. /circdetarragona.com

A aquests dos milions caldria afegir-ne un més, segons va assegurar en unes declaracions al Diari de Tarragona, en què va xifrar en 3 els milions que es destinaran a frenar la sagnia de l'empresa municipal que presideix la regidora Patrícia Anton. Dels pressupostos de l'Estat, res de res. Ni 8 miions, ni 4, ni 2. Zero cèntims.

Durant la junta extraordinària d'Espimsa també es sotmetrà a votació l’aprovació del pressupost per l’any 2015, així com el compromís del reintegrament a l’Ajuntament de Tarragona d’un avançament de la tresoreria municipal.

D'aquesta manera, el consistori avançarà dos milions d’euros a Espimsa per fer front a una de les obligacions que actualment té l’empresa. “Cal recordar que els diners previstos i que no han arribat de l’Estat Central per l’execució de les obres i els 6 milions d’euros de la concessió per la construcció i explotació del Mercat Central fa que l’empresa travessi dificultats econòmiques que es miren de resoldre d’aquesta manera”, argumenta la presidenta d’Espimsa, Patrícia Anton.

Segons Anton, un cop entri en vigor el pressupost de 2015, Espimsa retornarà els diners a l’Ajuntament de Tarragona.

La mitjana superfície, en punt mort

L'adjudicació de la mitjana superfície per a un supermercat hauria de suposar una injecció de 6 milions d'euros i d'aquests, més de 2 arribarien directament a les arques municipals. Això és el que va explicar la regidora Begoña Floría. En el ple del juliol no es va aprovar per desavinences entre l'equip de govern i l'oposició en referència al reglament que hauria de regir la concessió.

Tot i que el ple extraordinari és de la mateixa empresa, Espimsa, el concurs per adjudicar la concessió, de moment, tornarà al ple, i qui sap si podria quedar-se a la nevera. De moment, des d'Espimsa, Anton ha explicat que actualment es troben en converses i mirant de solucionar-ho, però sense res concret.

Les desavinences entre l'equip de govern i l'oposició per la situació d'Espimsa i de les obres del Mercat són més que evidents, tot i que tractant-se d'uns diners que serviran per pagar nòmines, molt probablement, l'abstenció dels grans grups de l'oposició podria aplanar el terreny al PSC.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar