loader
menu

El PP de Tarragona proposarà a Ballesteros la rebaixa de tots els impostos

El Circ dilluns, 06 d'octubre de 2014

Només uns hores després que l'Ajuntament de Tarragona anunciés que congelarà els impostos l'any 2015, el Partit Popular traslladarà al'equip de govern de Ballesteros una proposta de reforma fiscal per als contribuents que tindria una repercussió d'uns 4,5 milions d'euros. El portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández, ha assegurat que “congelar no és suficient: cal baixar impostos, es pot baixar impostos i hauríem de baixar impostos”.

Alejandro Fernández. / circdetarragona.com

Alejandro ha explicat que “en matèria fiscal cal donar un pas endavant, i pensar no només en recaptar a curt termini, sinó en donar un nou impuls a la recuperació que s’està impostant i que comença a tenir forma de manera clara”.

Segons el líder popular ha deixat clar que “no és una cosa que ens traiem de la màniga a un any de les eleccions. El govern de Mariano Rajoy ha anunciat una baixada d’impostos a partir de gener de l’any vinent. Molts ajuntament de capitals de província, molts d’ells governats pel Partit Popular com Sevilla, Málaga, Córdoba, Castellón, Ciudad Real, Ávila o Huesca, han baixat els impostos per aquest any. Fins i tot ciutats governades per socialistes com Avilés o Toledo també han anunciat baixada d’impostos”.

“La congelació no és suficient i no l’acceptem, perquè creiem que després de tants esforços, ara cal tornar als ciutadans aquest esforç que han fet durant els darrers anys, amb una rebaixa clara d’impostos”, ha insistit.

Alejandro ha recordat que “el govern d’Espanya ha facilitat 20 MEUR a l’Ajuntament per pagar els proveïdors, fet que ha donat tranquil·litat a la tensió de la tresoreria, i s’han flexibilitzat les condicions del retorn del préstec del Govern amb el pla de viabilitat. Aquesta flexibilització genera un ‘caldo de cultiu’ adient per baixar els impostos. Toca que la recuperació arribi a tothom”.

El popular, però no ha aclarit d'on sortiran els diners que les arques municipals deixaran de percebre si s'aplica la seva mesura, i que necessitarà per complir els requisits del pla d'ajustament fins el 2022.

Aquesta proposta “tindria una repercussió de 4,5 MEUR en la recaptació de l’Ajuntament. Tenint en compte que l’Ajuntament té un pressupost consolidat d’ aproximadament 200 MEUR, creiem que és perfectament assumible el que demanem”, ha explicat el popular.

Les mesures concretes

1- Baixada general de l’IBI del 10%. “En els darrers 4 anys s’han viscut dues pujades de l’IBI d’un 10% cadascuna. Cal tornar a una situació de més normalitat. És una rebaixa que considerem prudent”.

2- Descompte a la Plusvàlua d’un 25%. “Serviria per reactivar la compra-venda d’immobles, i que té repercussió en la recaptació de l’Ajuntament. Amb la reactivació que es produiria, l’Ajuntament no necessàriament hauria de perdre recursos”.

En el cas de les famílies nombroses i monoparentals:

1- Un 10% afegit a les bonificacions ja existents de l’IBI.

2- Un 10% en la taxa de la brossa.

3- Un 10% en l’impost de vehicles.

4- Un 10% a les llars d’infants. “Molta gent s’ha queixat que les llars d’infants per ser públiques són cares. Per aquestes famílies aquesta rebaixa seria rellevant i d’obligat compliment”.

En el cas dels jubilats i desocupats de llarga durada:

1- Un 10% en la taxa de la brossa.

2- Un 10% en l’impost de vehicles.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar