loader
menu

El regidor Carles Castillo, protagonista d'un reportatge a la premsa britànica

Sergi Casado dimarts, 07 d'octubre de 2014

El regidor socialista Carles Castillo és el protagonista d'un reportatge sobre el procés sobiranista publicat el passat diumenge 5 d'octubre al diari britànic The Guardian. Sota el títol "Després d'Escòcia, ara és el torn de Catalunya. Però les veus pro unió són cada cop més fortes", al politic tarragoní se l'identifica, inicialment, amb el perfil del català, d'esquerres, que no és independentista, però que és partidari de votar en condicions legals.

Carles Castillo. / circdetarragona.com

Les raons per les quals ell va ser l'escollit venien del PSC: "M'ho va comentar gent del partit de Barcelona. Buscaven a algú que no fos independentista, m'ho van proposar, i vaig dir que sí. Vaig pensar que per què no havia de poder donar la cara", explica el regidor tarragoní.

El text posa especial èmfasi en l'emergiment de les veus unionistes, però comença dient "Carles Castillo no pot guanyar". El polític tarragoní apareix ancorat entre les veus independentistes i les que no en volen sentir a parlar. Aquesta situació d'estar enmig d'un foc creuat el fa estar distant dels dos grans bàndols dins del procés. "Em sento bombardejat pels dos costats".

Castillo vol recuperar el model d'Espanya que hi havia abans de la Guerra Civil. "Penso que és possible una altra Espanya. Més senzilla i d'esquerres. Hi és, però encara no ha aparegut", afirma el regidor a The Guardian. Aposta per una Catalunya dins d'una Espanya que se sustenti en els ideals de la Generació del 27.

Per això, en el reportatge la periodista Emma G.H. explica el record del regidor tarragoní per l'escriptor Federico Garcia Lorca, afusellat per les tropes franquistes, i qui va liderar la prolífica generació d'escriptors i poetes nascuda en època de pau.

Castillo també defensa la seva participació en l'acte unionista convocat per Societat Civil Catalana a Tarragona el passat 11 de setembre. Recorda, però, que al principi va tenir dubtes per la possible presència de grups d'ultradreta: "Tenia por de manifestar-me al costat de feixistes, però al final vaig decidir cabsussar-me dins de la manifestació", assegura Castillo.

En el reportatge de The Guardian també hi apareixen el secretari general de Convergència (CDC), Jordi Rull, i el professor de Dret de la UAB i membre fundador de Societat Civil Catalana, Rafael Arenas, tot i que tan sols Castillo hi deixa anar les seves reflexions més personals. The Guardian es va desplaçar des d'Anglaterra per entrevistar personalment el regidor tarragoní.

També hi apareixen cites de l'escriptor Javier Cercas i referències a l'obra Soldados de Salamina.

De Castillo, de 38 anys, s'explica la seva vinculació amb el sud d'Espanya, a Múrcia, molt a prop d'on va ser afusellat Lorca. Allí hi va passar bona part de la seva infància. "No és només un vincle familiar amb Espanya, sinó també emocional. És molt egoïsta deixar Espanya així de sola".

El tarragoní, però, també deixa clar que ara mateix "Espanya no ens dóna una sortida i cada vegada que Rajoy obre la boca es guanyen 200 independentistes més. Fins i tot jo em puc imaginar que jo em puc acabar convertint en un pro independència", sentencia Castillo.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar