loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Castellers dels Xiquets i de la Jove de TGN s'agredeixen i es denuncien la nit del Concurs

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimarts, 07 d'octubre de 2014

Els Xiquets de Tarragona han enviat aquesta tarda un comunicat per denunciar que dos dels seus membres van ser agredits la nit del Concurs de Castells, el passat diumenge 5, i que hi ha denúncies als Mossos.

Twitter.com

Twitter.com

En la nota enviada, la colla matalassera anuncia que el president dels Xiquets, Enric Seritjol, ja s'ha posat en contacte amb el seu homòleg de la Jove, l'ex regidor Sergi de los Rios. "Per tal de mantenir una trobada en els propers dies que serveixi per unificar criteris i línies d’actuació", asseguren els Xiquets. Unes hores abans, el digital Tottarragona.cat s'havia fet ressò de pressumptes baralles.

L’objectiu de la trobada és, segons els Xiquets, que "conjuntament, totes dues colles siguem capaces d’una vegada per totes d’acabar no només amb accions violentes com les de diumenge, sinó amb tot tipus de comportaments fruit de la rivalitat mal entesa."

El comunicat dels Xiquets

"Després dels fets ocorreguts la nit del passat diumenge, 5 d’octubre, i de les notícies aparegudes en alguns mitjans de comunicació i també a les xarxes socials, des la Colla Castellers Xiquets de Tarragona volem manifestar el següent:

El nostre rebuig a les agressions patides per dos castellers de la nostra entitat, que ja han estat pertinentment denunciades, així com a qualsevol altre tipus d’acció violenta.

2.- Entenem que res no justifica la violència (i estem segurs que totes les colles castelleres de la ciutat comparteixen aquesta opinió) i per això manifestem el nostre suport als nostres castellers pel que fa a les agressions que van rebre.

3.- Creiem que la prioritat de les institucions que estem implicades en aquests fets ha de ser condemnar-los sense pal·liatius ni cerca d’excuses, tal com els Xiquets lamentablement ens hem vist obligats a fer alguna altra vegada en els darrers mesos, i treballar decididament amb totes les eines al nostre abast per tal d’evitar que mai no es tornin a repetir.

4.- Per aquesta raó, el president dels Xiquets, Enric Seritjol, ja s’ha posat en contacte amb el de la Colla Jove Xiquets de Tarragona per tal de mantenir una trobada en els propers dies que serveixi per unificar criteris i línies d’actuació. L’objectiu és que, conjuntament, totes dues colles siguem capaces d’una vegada per totes d’acabar no només amb accions violentes com les de diumenge, sinó amb tot tipus de comportaments fruit de la rivalitat mal entesa.

5.- Malgrat l’anterior, els Xiquets de Tarragona sempre hem defensat que les accions violentes, les vandàliques o les agressions verbals no les cometen les entitats o institucions, sinó persones a títol individual que en cap cas representen el tarannà de tot un col·lectiu.

6.- Estem convençuts que ha estat gràcies a l’entesa, la col·laboració i la sana rivalitat que la Tarragona castellera ha arribat al seu nivell actual, i que només a través d’aquest mateix camí es podrà seguir creixent."

La Jove també lamenta els fets

En declaracions al Circ, el president de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Sergi de los Rios, també ha lamentat els fets, i ha explicat que "va haver una picabaralla i després denúncies creuades". A més, recorda que "ha tornat a passar al costat del nostre local. Les mesures no han servit, i entre Sant Magí i els vinils la paciència se'ns esgota".

De los Rios es reunirà properament amb Seritjol "per tancar el tema". Per la seva banda, el mateix Seritjol, també en declaracions al Circ, ha afirmat que ja s'havia posat en contacte amb De los Rios i ha insistit que "el que interessa és que les colles castelleres de Tarragona estiguin bé."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar