loader
menu

TGN aprova una injecció de 2ME a l'empresa de mercats perquè pagui les nòmines als treballadors

El Circ divendres, 10 d'octubre de 2014

El plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha donat llum verd a una injecció de 2 milions d'euros per a l'empresa municipal de mercats, Espimsa. La partida anirà a càrrec dels pressupostos de 2015, però els diners s'avançaran des de tresoreria. Gràcies als 12 vots a favor dels grups del PSC (11) i ICV-EUiA (1) i a les 13 abstencions dels regidors de CiU i el PP.

Foto: circdetarragona.com

Es tracta d'un avançament de les arques municipals a l'empresa de mercats perquè faci front a algun dels pagaments que té pendents. Principalment, nòmines dels treballadors.

Malgrat l'acord, els dos principals grups de l'oposició, CiU i el PP, han aprofitat per carregar contra la gestió de les obres del Mercat per part de l'equip de govern del PSC. El portaveu del PP, Alejandro Fernández, ha justificat la seva abstenció, perquè, al seu entendre, Ballesteros per fi "sí planteja coses amb sentit comú, com no ho fa massa". Això, sí, ha qualificat l'operació aprovada pel plenari de "sui generis" i ha recordat que es van oposar a aprovar el reglament per a la concessió de la mitjana superfície "perquè no plantejava les incògnites ni els interrogants".

Per això, Alejandro ha demanat a l'alcalde "que no torni a dir als mitjans de comunicació que tenim finançament garantit pel Mercat amb recursos propis".

Convergència i Unió ha justificat l'abstenció "per responsabilitat i per donar un cop de mà al govern", però ha tornat a acusar Ballesteros de fer una "gestió nefasta" i d'adoptar "moltes males decisions polítiques" en referència a les obres del Mercat Central. Fins i tot, li ha recordat a l'alcalde que "el dia 6 d'octubre vostè encara posava el ventilador amb les obres", referint-se a unes declaracions de Ballesteros als mitjans en les quals continuava repartint responsabilitats en la reforma del Mercat.

Des de CiU, insisteixen que "l'empresa constructora està en fallida i el problema de finançament el tenim des del dia zero. El Consell d'Administració d'Espimsa ja no es convoca i totes les decisions passen per plenari", ha indicat la líder nacionalista, qui també ha elogiat, amb ironia, la tasca del regidor d'Hisenda, Pau Pérez: "Vostè es menja els marrons d'altres àrees de l'Ajuntament".

Ballesteros ha refermat la voluntat de consens en assumptes com les obres del Mercat, tot explicant que "vull l'acord amb vostès, però no per aritmètica, sinó també perquè és projecció de la ciutat". Això, sí, no ha dubtat a mirar pel retrovisor: "Però no per això deixaré de dir la veritat, no m'ho puc callar. Tot parteix d'un acte d'irresponsabilitat majúscul de CiU i el PP quan decideixen traslladar els paradistes a la carpa provisional sense tenir projecte".

L'alcalde, a més, també ha mirat enrere en recordar als presents que "la decisió d'iniciar el camí sense projecte ni finançament no la vaig prendre jo, però ara el vaixell, em toca conduir-lo a mi". També ha lamentat que els 6,5 milions d'euros que suposaria adjudicar la mitjana superfície i que, de moment, estan "bloquejats". Ballesteros també ha posat damunt la taula els 7,5 milions d'euros procedents de la resta dels locals del nou mercat, així com els 2,5 milions dels paradistes; uns diners que, segons l'alcalde, "garanteixen un cert finançament".

Pel que fa als 8 milions d'euros que haurien de venir de l'Estat, però que mai arriben, Ballesteros ha repetit que "no hi renunciaré".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar