loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Jove descarrega la dotzena catedral folrada al Vendrell

Laia Díaz Cultura i patrimoni diumenge, 12 d'octubre de 2014

Una dotzena. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha arribat aquest diumenge a la dotzena de 5de9 folrats descarregats de manera consecutiva. Després de molts anys intentant-ho sense gaire sort, a dia d’avui els liles descarreguen el 5de9 amb una facilitat envejable. I ja en van dotze de seguits. El darrer, amb la tranquil·litat que caracteritza aquesta estructura, aquest diumenge al migdia a la plaça Vella del Vendrell, aquella mateixa plaça on els liles van descarregar-hi el 5de9 per primera vegada a la seva història ara farà dos anys, el 2012.

5de9f de la Colla Jove al Vendrell (Foto: Neus Baena)

3de9f de la Colla Jove al Vendrell (Foto: Neus Baena)

4de9f de la Colla Jove al Vendrell (Foto: Neus Baena)

Pilar de 6 de la Colla Jove al Vendrell (Foto: Neus Baena)

2de8sf de la Colla Joves de Valls al Vendrell (Foto: Neus Baena)

Pilar de 7 amb folre dels Nens del Vendrell (Foto: Neus Baena)

El cap de colla dels liles, Carles Ribas, destacava la confiança que li han agafat a aquest castell, però, tot i això “encara li tenim molt de respecte perquè el vam patir molt, però ara no ens cansem de gaudir-lo”.

A banda, tot i que alguns castellers encara arrosseguen algun cop de les caigudes al Concurs, també s’han anotat el 3 i el 4de9 amb folre i han tancat l’actuació amb el pilar de sis. A la Jove únicament li resten dues actuacions per tancar la temporada, la setmana vinent a Alcover i la següent la diada de l’Esperidió.

El millor castell mai vist al Vendrell per Santa Teresa
La Jove ha actuat al costat de la Colla Joves de Valls i dels Nens del Vendrell. Els vallencs hi han arribat amb ganes de recuperar la confiança que van veure minvada la setmana passada al Concurs i ho han fet amb forma de 2de8 sense folre, el millor castell que s’ha vist mai a la plaça Vella del Vendrell. Ha estat a la tercera ronda quan els de la camisa vermella l’han intentat i l’han carregat entre l’esclat d’alegria de les seves files. Des de la Santa Úrsula de fa deu anys que no aconseguien coronar-lo.

A més, els vermells també han descarregat el 3 i el 4de9 amb folre i han carregat el pilar de 7 amb folre. El seu cap de colla, Tomàs Gormaz, assegurava que això els hi dóna ànims i força per encarar la gran cita de les colles vallenques: Santa Úrsula (26 d’octubre).

Per la seva banda, els Nens del Vendrell han marxat de la diada havent completat la tripleta de vuit pisos i havent pogut carregar el pilar de 7 amb folre, un espadat que han recuperat 44 anys després del darrer.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar