loader
menu

CIUTAT

El Talgo d'època que uneix BCN amb TGN tanca la temporada amb 1.600 passatgers

El Circ Ciutat dilluns, 13 d'octubre de 2014

El tren turístic d'època que enllaça Barcelona amb Tarragona, el Tarraco Talgo, va fer el passat dissabte 4 d'octubre el seu darrer trajecte. Des que va posar en marxa, el 31 de maig, ha portat fins a la ciutat més de 1.600 persones. En concret, 1.631. Aquest comboi del Talgo per a nostàlgics enllaçava tots els dissabtes les ciutats de Barcelona i Vilanova i la Geltrú amb Tarragona.

Del total de viatgers, la majoria, 1.030 viatgers, han iniciat el seu viatge a l’estació de França, seguida de Barcelona Sants amb 306 viatgers i de Vilanova i la Geltrú amb un total de 295 clients.

El bitllet d’anada i tornada permetia realitzar un recorregut al passat en un tren que va fer història, el Talgo III RD, el més avançat de l’època però totalment rehabilitat conservant el disseny dels anys 60.

Un cop a Tarragona els viatgers revivien el passat romà de Tarraco amb els seus espais més emblemàtics, el Circ, l’Amfiteatre, les seves muralles o la Torre del Pretori.

Aquesta iniciativa, que s’ha dut a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, l’empresa Talgo i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, permet al viatger tornar a gaudir del que va ser batejat com a “Catalán Talgo” allà per l’1 de juny del 1969 quan per primera vegada comunicava Barcelona amb Ginebra sense necessitat de transbordament a la frontera francesa.

Respecte a la valoració global del servei del Tarraco Talgo, en una escala de 0 a 5, el 53% donen la màxima valoració del servei amb 5 punts, i el 30% el valoren amb 4 punts. Els elements més valorats d’aquest servei han estat la tematització del tren per un 97% dels clients, seguit de la guia turística a Tarragona (95%) i de la documentació facilitada durant el viatge per un 91% dels clients d’aquest servei turístic.

Pel que fa a les visites a Tarragona, el 20% dels clients han triat el Circ Romà com a la visita més valorada, seguida de l’amfiteatre 15% i del Pretori 10%.

El 79% dels cilents que han viatjat en el Tarraco Talgo han estat adults majors de 45 anys, que han realitzat aquest viatge degut a l’atractiu del producte (51%) i per gaudir de l’experiència del viatge (28%). Pel que fa als viatges, un 36% s’han realitzat en parella i un 30% en família. La majoria dels bitllets han estat venuts a través del portal web renfe.com al seu apartat Ocio en el tren.

Foto: tarragonaturisme.cat


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar