loader
menu

Mas diu que el 9-N hi haurà locals, urnes i paperetes, i que serà un pas per arribar a la "consulta definitiva"

El Circ dimarts, 14 d'octubre de 2014

El 9-N hi haurà "locals, urnes i paperetes" d'acord amb "marcs legals preexistents", acollint-se a la competència que té la Generalitat de foment de la participació ciutadana. Així s'ha expressat el president de la Generalitat, Artur Mas, qui també ha aclarit que la consulta no es podrà celebrar d'acord amb el decret de convocatòria que va signar el 30 de setembre, però ha subratllat això no vol dir que els catalans no puguin votar i pronunciar-se.

Foto: circdetarragona.com

És un pas per arribar a la consulta definitiva, que seran unes eleccions, que ja servirien com a referèndum. La unitat en torn a la consulta, però, s'ha esquerdat novament, després que el dilluns s'anunciés que el 9-N no se celebrarà tal com estava previst.

Els quatre partits proconsulta (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) no s'han posat d'acord . El President ha deixat "en mans dels partits, no cal que siguin tots" la solució per esquivar un obstacle d'aquestes dimensions. "Perquè tot el procés s'entengui internacionalment només es pot fer després de passar per un referèndum", ha explicat.

De cara al 9 de novembre, Mas ha indicat que caldran 20.000 voluntaris i la col·laboració d'entitats i ajuntaments, però els locals seran tots de la Generalitat. Es crearà un consell general de participació i el recompte es farà el 10 de novembre.

El PP ja ha deixat clar que "el 9-N garantirem el compliment de la llei". "Ell (Mas) sap que no pot saltar-se la llei ni per dalt ni per sota".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar