loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Festival Internacional de fotografia de TGN fa una crida a reinterpretar imatges captades per Chinchilla

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 14 d'octubre de 2014

El mes de novembre de l’any passat es va signar el conveni de cessió del fons fotogràfic Chinchilla entre l’Ajuntament de Tarragona i Ramon Segú Chinchilla, mitjançant el qual es disposava que aquest fons es conservaria i gestionaria en el Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu.

Ara, mentre continua el programa de treball per classificar i descriure prop d’un milió d’imatges del fons fotogràfic Chinchilla, s’han organitzat dues activitats de difusió per donar a conèixer el fons, activitats que es desenvoluparan en el marc i la col·laboració del Festival Internacional de Fotografia SCAN.

En primer lloc, es convoca el Concurs de Fotografia Chinchilla: L’espai i el temps, amb l’objectiu d’incentivar que els ciutadans de Tarragona interpretin, des de l’actualitat, cinc imatges de diferents indrets de la ciutat captades en el passat per les càmeres de la nissaga de fotògrafs professionals Chinchilla. Imatges que actualment s’integren en el fons fotogràfic que es conserva al Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu.

Les instantànies històriques escollides serveixen, ara, com a proposta per identificar, evocar i fotografiar aquests espais, amb l’objectiu de copsar els canvis registrats amb el pas del temps. En la seva tria, el jurat valorarà la tècnica lliure i creativa dels participants. El concurs ha estat organitzat per Tarragona Cultura, el Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu i Innovarout, amb la col·laboració de Ramon Segú Chinchilla.

En segon lloc, l’exposició Ramon Segú Chinchilla: els anys 70 a Tarragona, en la qual s’exposen una selecció d’imatges captades per aquest fotògraf professional, així com tota una sèrie de càmeres, material fotogràfic i documents relacionats amb el seu ofici de fotoperiodista. L’exposició es podrà veure a l’Arxiu, M2, Espai Tabacalera, s’inaugurarà el dia 29 d’octubre i restarà oberta fins el 30 d’abril de l’any que ve.

Aquesta exposició serà l’inici d’un cicle titulat El llegat del fotògrafs de Tarragona, que produïdes pel Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu, en el marc del Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, tindrà com a objectiu donar a conèixer l’obra rebuda dels fotògrafs tarragonins que ja forma part del patrimoni fotogràfic de la ciutat.

Foto: Ajuntament de TGN

Foto: Ajuntament de TGN

Foto: Ajuntament de TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar