loader
menu

Guanyem Tarragona decidirà al desembre si farà llista per a les municipals

El Circ dimarts, 14 d'octubre de 2014

Els tarragonins i tarragonines podrien tenir una nova opció política per a les municipals de maig de l'any que ve. De moment, la ciutat compta amb un nou moviment local, Guanyem Tarragona. La formació, nascuda durant el passat juliol, es presenta com un moviment local de caire municipalista que té per objectiu ser un instrument de confluència de persones, entitats, moviments socials i organitzacions polítiques. Tot això perquè acabi confluint en una candidatura unitària el més amplia i plural possible.

D'esquerra a dreta, Anna Guasch, Carla Aguilar i Jordi Navarro. / facebook.com/guanyemtarragona

Foto: guanyemtarragona.cat

I si es dóna el cas, doncs a presentar llista per als comicis del 2015. Això, però, no ho decidiran fins a finals de novembre, un cop realitzades totes les trobades amb entitats, partits polítics i diferents col·lectius amb els quals té previst reunir-se la nova marca Guanyem Tarragona. Entre els assistents a la presentació també hi era el president de la federació d'associació de veïns de TGN, Antoni Peco.

La formació s'ha presentat al Col·legi de Periodistes de Tarragona i amb el tarragoní Jordi Navarro com a portaveu. "Els moments actuals ens obliguen a cercar fórmules ciutadanes allunyades de les formes tradicionals de fer política", ha explicat Navarro, qui considera que cal "tenir una presència important a l'ajuntament “per governar o per plantar cara”

Rupturista

Els caps visibles de Guanyem Tarragona el defineixen com un "espai com rupturista, de trencament amb l’actual model polític que vol anar molt més enllà d'intentar millorar la governança municipal, d'un programa específic enganxat al possibilisme del marc polític actual". I remarcant els seus orígens: "Des de baix, de marcat perfil ciutadà".

Es dirigeixen a l'espectre polític que va des de ICV a la CUP passant per EUiA i Podem i als moviments político-socials com el Procés Constituent i el Front Cívic i a entitats veïnals, culturals, socials que vulguin confluir i treballar per una ruptura del model socio-polític a la ciutat.

Contactes amb tothom

Guanyem se suma a l'espai que també podria ocupar la Crida Popular Municipalista, impulsada per la CUP, també com un espai obert de confluència.

Navarro, però, deixa les municipals per a més endavant. Almenys fins a finals de novembre. "No estem presentant la decisió de presentar la candidatura de Guanyem Tarragona a les municipals, sinó la creació d'aquest espai de debat. El que volem deixar clar, és que treballem per sumar per sumar, no per dividir encara més i si no ho aconseguim no ens presentarem.

El primer objectiu de Guanyem Tarragona és auditar els comptes i els contractes municipals "de manera immediata" i, també, els ens i els càrrecs polítics i directius del consistori.
"Volem acabar amb els préstecs d’entitats financeres poc ètiques i que generen deutes incompatibles amb l'exercici autònom de la política".

La llista de la candidatura, en cas de presentar-se, serà escollida sense quotes ni compromisos previs mitjançant un sistema de llistes obertes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar