loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament negocia a contrarellotge amb la constructora del Mercat perquè reemprengui l'obra de l'entorn

Sergi Casado Ciutat dimarts, 14 d'octubre de 2014

La constructora del Mercat Central no està disposada a reemprendre els treballs per acabar l'entorn mentre l'empresa Espimsa, via l'Ajuntament, els pagui els diners que li deuen. Des del consistori, es manté la promesa als comerciants de l'entorn que la urbanització estarà enllestida just quan arrenqui la campanya nadalenca.

El regidor Xavier Quintana (CiU) denuncia que el consistori li deu 4,5 milions d'euros en certificacions d'obra d'enguany

L'obra està pràcticament aturada, tot i que des del consistori tarragoní es diu que "està ralentida". La constructora, la UTE Corsan-Corviam, ja no hi té penjat cap cartell amb el seu nom. Segons ha explicat al Circ el regidor de CiU Xavier Quintana, "segons la darrera informació demanada al juliol se li devien 4,5 milons d'euros perquè durant el 2014 no s'ha fet cap certificació d'obra".

Foto: circdetarragona.com

Fonts de l'Ajuntament han preferit no parlar de xifres, però han assegurat al Circ que l'obra estarà enllestida quan es va anunciar i que si la constructora no realitzés els treballs es produïria un "incompliment de contracte". Les mateixes fonts també han admés que les converses s'estan duent aquests dies. De fet, l'Ajuntament haurà de comunicar-ho després als comerciants per tal que puguin participar del projecte.

Tot i això, sembla que l'empresa no posarà una rajola més si no se li paga el que se li deu. Tot i que en la reunió amb els comerciants de l'entorn del passat divendres 9 d'octubre, el president dels comerciants va explicar que des del consistori se li havia plantejat la possibilitat que fos el mateix Ajuntament qui acabés els treballs.

Això, però també suposaria un incompliment de l'adjudicació, ja que Corsan-Corviam va ser l'adjudicatària del concurs públic, tant de la reforma del Mercat Central, com dels carrers de l'entorn. I això faria que s'hagués de tornar a licitar una obra que ja ha estat adjudicada. "Aquest escenari no s'ha posat damunt de la taula", han indicat fonts municipals.

El cost de la reforma dels voltants del Mercat és d'uns 1,5 milions d'euros, i, entre d'altres, farà possible que el transport públic torni a passar i a fer parada al carrer Colom. Alguns dels acabats de la urbanització ja es van decidir abaratir a causa de les angúnies econòmiques d'Espimsa.

A més, els materials per acabar l'entorn ja estan apilats des de fa dies. Això faria que en el cas que una altra empresa es fes càrrec de l'obra (escenari improbable, de moment, segons l'Ajuntament) la nova adjudicatària li hagués de comprar el material a la primera empresa adjudicatària. Complicat.

La tensió generada per les obres al Mercat han fet que al consistori se li sumin noves veus crítiques, com la de la Cambra de Comerç. Amb l'oposició, els paradistes i els comerciants de l'entorn, la lluita ve de fa anys. L'enfrontament amb l'ens que presideix Albert Abelló posa de manifest la controvèrsia que ha generat un projecte que acabarà costant a Tarragona prop de 40 milions d'euros. Per ser exactes, 43, tal com ha explicat recentment la portaveu municipal Begoña Floría.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar