loader
menu

CIUTAT

TGN celebra el tercer aniversari de la designació com a seu dels Jocs del 2017

El Circ Ciutat dimecres, 15 d'octubre de 2014

Tarragona celebra que avui 15 d’octubre de 2014 es compleixen tres anys de la designació de la ciutat com a seu dels Jocs Mediterranis de l’any 2017. La designació va tenir lloc a la ciutat turca de Mersin l’any 2011 de les mans del president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi.

L'aportació del govern de l'Estat és encara una de les grans incògnites. El pressupost de 2015 no inclou cap partida específica.

Passats tres anys, i també a tres anys que se celebrin, l'esdeveniment avança, però encara genera interrogants. Per exemple, la inversió de l'Estat espanyol. Tret de les més que anunciades bonificacions fiscals a les empreses que inverteixin en el 2017, els pressupostos de Madrid per a l'any que ve tornen a deixar els Jocs del Mediterrani sense cap cèntim. Mentrestant, la Generalitat ja ha anunciat que es farà càrrec del palau d'esports i del nou complex Sant Jordi; unes instal·lacions amb un cost de 7,5 milions (palau d'esports) i 3,1 milions (nou pavelló Sant Jordi).

Foto: Tarragona 2017

Al govern espanyol li correspon aixecar les instal·lacions aqüàtiques de l'Anella Mediterrània; una obra que hauria de tenir un cost d'uns 6,3 milions d'euros.

Com a valoració d’aquests tres anys, el tinent d’alcalde dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, ha destacat els avenços assolits i ha subratllat que “en tres anys hem donat l’empenta definitiva als Jocs i hem aconseguit la confiança total del Comitè Internacional, la qual cosa evidencia la feina ben feta que s’està duent a terme”.

Villamayor també ha destacat que “des de l’inici hem seguit els passos marcats al Pla Director. Estem tranquils i satisfets d’haver assolit reptes importants i necessaris per l’avenç del projecte. Com els beneficis fiscals, la signatura de les primeres grans empreses patrocinadores, el compromís de les administracions públiques, seus i federacions; la implicació d’una més que notable massa de voluntaris, l’impuls d’un pla formatiu pel voluntariat dels Jocs i fins i tot hem estat capaços de col·laborar directament en l’organització d’esdeveniments esportius de primer ordre a la nostra ciutat”.

Confiança i implicació en el projecte

En aquests tres anys el Comitè Internacional dels Jocs ha visitat Tarragona en dues ocasions i en totes elles ha manifestat, en boca del seu president Amar Addadi, la seva tranquil·litat satisfacció per “un treball excel·lent” per part de l’organització dels Jocs i fins i tot l’ha animat a convertir-se en un referent per a properes edicions.

Les administracions públiques també han manifestat el seu suport explícit als Jocs: el Congrés dels Diputats va aprovar l’aplicació dels beneficis fiscals per empreses patrocinadores dels Jocs, mentre que el passat 15 de setembre la Generalitat va encarregar la redacció del projecte de construcció del Palau d’Esports dels Jocs. Properament està previst acabar de concretar la resta d’aportacions institucionals al projecte.

La confiança en Tarragona 2017 també s’ha manifestat en la signatura de patrocinis. En les darreres setmanes, empreses de primer nivell com Repsol, Damm i El Corte Inglés han materialitzat el seu suport als Jocs i està previst que aquesta llista s’ampliï properament.

Pel que fa els projectes executius dels nous equipaments de l’Anella, Villamayor ha manifestat que “en aquests darrers mesos de l’any s’estan enllestint i està previst que al primer semestre de 2015 s’iniciï el moviment de terres”.

2800 voluntaris i acord amb el SOC

A dia d’avui la borsa de voluntaris dels Jocs compta ja amb la notòria xifra de més de 2800 voluntaris inscrits, 600 dels quals han participat ja en algunes de les més de 60 accions voluntàries en el darrer any. Segons Villamayor “aquestes xifres denoten la implicació que també té la ciutadania en els Jocs. Cada cop aquesta serà major i com sempre hem manifestat, per nosaltres el voluntariat és un pilar fonamental del projecte. En aquest sentit, cal destacar també l’acord que es va signar amb el Servei d’Ocupació de Catalunya el qual pretén desenvolupar polítiques d’activació d’ocupació entre els voluntaris. Es tracta d’un aspecte diferenciador i que creiem de vital importància”.

L’equip de voluntaris dels Jocs ha estat present en esdeveniments com el Campionat del Món de Salvament i Socorrisme, la final de la Supercopa ASOBAL d’handbol, els I Internacionals Tarragona 2017 de vòlei platja, la I exhibició de Salt d’Alçada Tarragona 2017 o la Marató Costa Daurada, entre molts altres.

Constitució de comissions
L’organització dels Jocs ha treballat també al costat dels municipis seu i les federacions esportives per tal d’aconseguir la presència d’esportistes del millor nivell a la cita del 2017. En aquest sentit, després de mantenir reunions amb les federacions catalanes i espanyoles, Tarragona 2017 ha constituït les diferents comissions esportives dels Jocs, en la que a banda dels tècnics federatius també hi formen part tècnics dels diferents municipis.

Per últim, ens els darrers dies s’ha posat fil a l’agulla a dues importants comissions: la Comissió Interadministrativa per la gestió dels beneficis fiscals i la Comissió de Seguretat, encarregada d’aprovar el model de seguretat i el Pla Director de seguretat dels Jocs Mediterranis.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar