loader
menu

CIUTAT

El TSJC dóna una alegria a l'Ajuntament de TGN sobre el pàrquing Jaume I

Sergi Casado Ciutat dimecres, 15 d'octubre de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ha fet pública una nota per celebrar una victòria als tribunals. Assumpte: el pàrquing Jaume I. El consistori explica que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs interposat per l'administrador concursal de l'extingida Sistemas Alem, l'empresa d'enginyeria que havia d'instal·lar la part robòtica de l'aparcament, però que va fer fallida i va entrar en concurs de creditors.

Foto: visual-lab.info

Els responsables d'Alem havien impugnat el ple del 30 de novembre de 2009, quan va aprovar el rescat de la concessió administrativa del recinte on hi ha l'aparcament a mig fer. En altres paraules, que el forat tornava a mans municipals.

La portaveu de l’equip de govern, Begoña Floria, ha mostrat el seu optimisme davant la notícia ja que és “una informació molt positiva per clarificar la situació i deixar clar que l’Ajuntament va actuar correctament”. A partir d’ara l’Ajuntament té tota la potestat per actuar en l’aparcament Jaume I i per tant, ha remarcat “que això permet prendre decisions per decidir què farem en un futur amb aquest espai”.

Veu Ciutadana diu que la sentència també els dóna la raó

La sentència del TSJC també deixa entreveure que fins ara la dissolució de la Unió Temporal d'Empreses Jaume I, encarregada de construir el pàrquing intel·ligent, formada per Aparcaments Municipals (AMT) i Sistemas Alem, encara no havia estat dissolta de manera definitiva.

Això és el que argumenta la plataforma Veu Ciutadana, qui també ha posat una demanda als jutjats de Tarragona contra l'empresa Aparcaments pel Jaume I, tot i que, en aquest cas, per pressumpta malversació de diners públics.

Els administradors d'Alem ja no tornaran a recórrer. Així ho han assegurat al Circ fonts de la mateixa Veu Ciutadana. En referència a la recuperació absoluta de la concessió del pàrquing, des de la plataforma es posa èmfasi en què "aquesta sentència, ja ferma, corrobora la nostra denúncia perquè s'ha manipulat el pàrquing il·legalment. La concessió no s'havia recuperat del tot i no es podia moure res, quan sabem que sí s'ha fet".

La batalla judicial no s'acaba

Dit d'una altra manera, si fins ara la sentència del jutge no era ferma, des de Veu Ciutadana es pregunten com s'ha pogut fer, per exemple, el nou concurs per a convertir el Jaume I en un convencional per prop de 4 milions d'euros. Tot i això, cap de les empreses que hi van optar van acabar satisfent el consistori. "L'Ajuntament ha actuat de manera il·legal abans que la sentència del jutge fos ferma", insisteixen des de Veu Ciutadana.

En qualsevol cas, la demanda interposada per aquesta mateixa associació, i que porta investigant el jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona des de fa anys, fa que l'assumpte encara estigui sub judice. De moment, el jutge que porta el cas, Antoni Gambón, continua citant a declarar tècnics i persones vinculades a la construcció del Jaume I; un recinte pressupostat en 3,9 milions d'euros l'any 2002 i que podria acabar costant-ne prop de 40.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar