loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Repsol dóna suport a la Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 16 d'octubre de 2014

Josep Francesc Font, director del complex Industrial de Repsol a Tarragona, i Alfonso González, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), han signat un conveni de col·laboració que suposa un tercer any de col·laboració entre les dues entitats. L’aportació de Repsol servirà per donar al món casteller eines de prevenció de lesions, de difusió a les escoles i de formació per als equips directius de les colles, i referma el compromís de l’empresa amb la cultura popular del seu entorn.

Foto: Repsol

Foto: Repsol

En concret, la col·laboració ha permès l’edició de 10.000 exemplars del fulletó “Fem pinya”, una eina bàsica de prevenció ja que inclou consells al casteller per saber com ha de col·locar-se en una pinya per evitar lesions. Aquest fulletó, que d’aquesta manera ja arriba a la tercera edició, és encara més important ara amb la creació de noves colles i el creixement amb castellers novells de les ja existents.

Per segon curs consecutiu, l’aportació de Repsol també servirà per poder oferir sessions gratuïtes de l’activitat “Fem un castell?” del Camp d’Aprenentatge de Tarragona a les escoles. El curs 2013-14 es van fer 40 sessions que van arribar a més de 1.100 alumnes. Aquest curs s’inclouen les sessions que s’han fet durant les festes de Santa Tecla a diverses escoles de Tarragona, així com la participació al Fòrum Casteller Santa Úrsula de Valls. També s’ha fet una reedició de 700 exemplars dels quaderns per als alumnes.

Finalment, l’aportació de Repsol també ha servit per finançar la segona Jornada de Bones Pràctiques de Gestió en el Món Casteller, celebrada a Tarragona el passat 28 de juny de 2014, coorganitzada amb l’ajuntament de Tarragona, i amb més de 100 assistents de 40 colles de tot Catalunya. L’espai va ser el Seminari de Tarragona i va consistir en una matinal de xerrades i tallers en l’àmbit de la gestió de les colles. Repsol ja havia col·laborat amb la primera edició, celebrada el 2013 a Badalona, així com finançant l’estudi de la URV que ha servit de base per alguns dels continguts d’aquestes jornades.

Repsol per tercer any consecutiu dóna suport a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) amb una aportació de 10.000 euros per a aquest 2014.

Aquesta col·laboració entronca amb les actuacions de Repsol en l’àmbit de la cultura tradicional i popular i especialment en el suport al món casteller, així, com a exemple la companyia patrocina el concurs de Castells de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar