loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN va ignorar el concurs d'idees que es va fer del pàrquing Jaume I l'any 2012

Sergi Casado Ciutat dijous, 16 d'octubre de 2014

L'Ajuntament de Tarragona s'agafarà un període de reflexió per veure què fa amb el forat del pàrquing Jaume I. Un cop vist el poc interès de les empreses que es van presentar al concurs per fer-lo convencional, i després d'un triomf als jutjats, enmig de la teranyina judicial que encara hi ha estesa, des del consistori s'ha mirat portes en fora per buscar-hi una solució.

Foto: visual-lab.info

Foto: visual-lab.info

"Coincidint amb el tancament judicial, ara ens plantegem un concurs d'idees, i treballarem amb les entitats de la Part Alta. Tinc l'encàrrec de l'alcalde", ha explicat la portaveu municipal i presidenta d'Aparcaments Municipals, Begoña Floría.

Casualment, de concurs d'idees per veure què es podia fer dins del Jaume I ja se'n va organitzar un. Va ser a principis de 2012. Però no el va organitzar l'Ajuntament perquè en aquells moments hi havia la certesa que el Jaume I sí es podria convertir en un aparcament convencional, passant de 600 places a poc més de 300.

El concurs d'idees el va organitzar l'associació cultural tarragonina Laboratori Visual. Va convidar ciutadans, arquitectes i artistes perquè fessin propostes alternatives per al Jaume I. N'hi havia de molt pecualiars, però d'altres més serioses i elaborades per professionals de l'arquitectura i del disseny.

El president del col·lectiu, Blai Mesa, recorda que, tret de la portaveu d'Iniciativa, Arga Sentís, cap altre regidor ni regidora no va fer cas al concurs que van muntar., també en senyal de protesta. "Nosaltres vam plantejar una altra manera de donar un ús a un espau públic a través de participació ciutadana, i per això ara ens congratulem que l'Ajuntament hagi recollit la nostra iniciativa".

Tots els projectes que es van presentar llavors estan penjats encara al web de Laboratori Visual. "Alguns eren irònics, però d'altres estaven fets per arquitectes professionals. I també va intervenir el Col·legi", insisteix Mesa, satisfet que l'Ajuntament "per fi posi seny".

De fet, el concurs d'idees de Laboratori Visual també va arribar al plenari tarragoní. Arga Sentís li va preguntar a l'alcalde què en pensava de la iniciativa i la resposta de Ballesteros va ser "d'idees en tenim tots". Ara, casualment, el consistori opta per una fòrmula que va ignorar quan encara creia que el Jaume I sí acabaria sent un aparcament.

Tot i la sentència faborable del TSJC, la investigació judicial per pressumpta malversació de fons públics continua en el Jutjat d'Instrucció número 3 de Tarragona, i en aquest cas, el que es preveu és que el jutge comenci a fer imputacions. Des de Veu Ciutadana, però, es queixen que en els darrers mesos la instrucció hagi quedat estancada.

En qualsevol cas, el pàrquing Jaume I continua tancat i va camí de costar un dineral abusiu i menyspreable pels temps que corren. Reconeguts per l'Ajuntament, prop de 26 milions d'euros, encara que podria acabar costant-ne prop de 40. Floría també ha lamentat que, pel pàrquing "paguem un milió d'euros anuals".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar