loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Un nou projecte permetrà seure a la graderia del Circ Romà

Sergi Casado Cultura i patrimoni dijous, 31 de gener de 2013

El Circ Romà per fi s'integrarà en el teixit urbà de Tarragona. Això, sí, de mica en mica. La Conselleria de Patrimoni ha presentat una proposta de projecte museístic i d’intervenció al sector del Circ de la Plaça dels Sedassos, dut a terme per NAM Arquitectura. El projecte s’ha presentat als Fons Feder (Fons Europeus de desenvolupament regional) – que es resoldran abans de l’estiu-, i s’emmarca en una sèrie d’intervencions ja dutes a terme com són l’arranjament del carrer Enrajolat, Trinquet Vell, fins arribar a la baixada de les Peixateries, eix línial d’aquestes grades del circ; actuacions que han tingut l’objectiu de recuperar i posar en valor la graderia nord del Circ Romà.

El Circ
Aquest projecte, que té un cost de 335.000 euros, pretén recuperar una part d’un dels monuments romans més importants de la ciutat: el Circ Romà. Aquest monument és un dels millors conservats del món i un dels més singulars donat que la seva construcció es va realitzar a l’interior del recinte emmurallat de la ciutat.
Des de l’any 2000, quan va ser declarat Parimoni Mundial de la Humanitat, el Circ i tot el seu entorn s’han anat consolidant i integrant dins el teixit urbà, ja que són un punt neuràlgic de la ciutat, però ara es presenta una darrera fase, la de museïtzació i accessibilitat.

Imatge de virtual de la intervenció a les graderies del Circ Romà de Tarragona/ajuntament de Tarragona

Imatge de virtual de la intervenció a les graderies del Circ Romà de Tarragona/ajuntament de Tarragona

El projecte
La intervenció que es presenta avui, doncs, vol ser una recuperació del conjunt actual, recuperant part del perfil original de la graderia del circ, feta de forma reversible en el temps i amb un impacte mínim sobre el monument.
Aquesta recuperació servirà també per crear un nou espai museístic i turístic tan en la part exterior com interior, i així també s’aconseguirà una graderia al servei de la ciutadania pels actes que es fan habitualment a la plaça.

La intervenció
En primer lloc es recuperarà el perfil dels murs portant amb maó i s’aprofitaran aquests mateixos per col·locar damunt una planxa plegada d’acer de 3-5mm, a mode de “llençol”. Damunt d’aquesta estructura es col·locaran rastells de fusta que permetran al visitant seure còmodament i serà l’acabat final de tot el perfil de grada reconstruït.
La resta d’elements com la passarel·la d’accés, rampes, baranes, etc...es faran amb acer corten. Es tracta d’un material ja utilitzat en altres monuments de la Part Alta.
La superfície total del conjunt que s’intervé és de 450m2 i la superfície de noves graderies és 191m2.


Documents

El projecte a la Palça dels Sedassos


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar