loader
menu

CIUTAT

La Comunitat educativa de l'EOI de TGN estudia denunciar a la Generalitat per malversació de diners públics

El Circ Ciutat dilluns, 20 d'octubre de 2014

La comunitat educativa de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona estudia portar la Generalitat als tribunals per malversació de diners públics. Els alumnes i el claustre de professors s'estan empassant les obres de reconstrucció de la darrera planta de la Chartreuse.

Foto: Barri del Port TGN

"És una burla per als alumnes i per a Tarragona. Ens han près el pèl i se n'han rigut de nosaltres. Estem indignats". Així de contundent s'ha mostrat Mari Pau Torrents, una de les representants de la Comunitat Educativa, durant una visita a les obres organitzada per Iniciativa per Catalunya.

Fins i tot el centre ha avançat l'elecció dels seus delegats per guanyar temps en el cas que finalment s'opti per denunciar el Govern català i portar-lo als jutjats.

Les dues representats d’ICV-EUiA han indicat que l’actitud de la Generalitat en tot aquest afer ha estat “una presa de pèl”, perquè no té cap sentit acceptar els diners que va avançar l’Ajuntament per fer una escola d’idiomes i, tot seguit, destruir part de l’obra en la remodelació que està sofrint la tercera planta per acollir ara unes oficines.

“S’està destruint una part important del patrimoni”, ha indicat Arga Sentís, “i la Generalitat ho està fent amb els diners de tots, ja que es gasten 275.000 euros en aquesta remodelació que priva a l’escola d’un espai que necessita en comptes de destinar-los a buscar un altre local per als seus serveis territorials”.

Hortènsia Grau, per la seva banda, ha dit que tornarà a dur aquest cas al Parlament. L’any passat va presentar una proposta de resolució perquè el Govern retornés la planta a l’escola, però els vots de CiU i ERC la van bloquejar.

Al llarg de la visita Grau i Sentís han pogut comprovar com la divisió de l’espai destinat a biblioteca i sala d’actes ha desvirtuat el disseny original de l’edifici, i ara caldran fons addicionals per retornar-ne l’aspecte i l’ús que s’havien previst.

El president de l'associació de veïns de la Part Baixa, José Ruiz, també ha denunciat l'engany a Tarragona i als veïns de la Part Baixa. "La Generalitat s'ha apoderat d'un espai que no li pertoca", ha insistit.

La visita als mitjans de comunicació s'ha fet enmig dels treballs de rehabilitació de la darrera planta, on sembla difícil que no hi acabi anant l'Agència Tributària. Segons fonts de la Delegació del Govern, es va fer un estudi del que costaria instal·lar les oficines de l'Agència al complex de la Tabacalera que va oferir l'alcalde Ballesteros i el cost era de dos milions d'euros.

Els treballs ja s'estan duent a terme tindran un cost de 275.000 euros, i la Generalitat ho va tenir clar. Va enviar una carta a Ballesteros on li comunicava que no aniria a la Tabacalera perquè la proposta resultava desorbitada. A canvi, des de la Generalitat es veu amb bons ulls cedir l'edifici dels Alambins, també dins del complex. Això, sí, quan les disponibilitats pressupostàries així ho permetin.

Clica AQUÍ per veure el vídeo de la visita elaborat pel blog Barri del Port TGN.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar