loader
menu

Horta de Sant Joan i Vespella, els únics municipis de TGN on no es podrà votar el 9-N

El Circ dimecres, 22 d'octubre de 2014

La consulta del 9-N es podrà celebrar a la majoria de municipis catalans, però no a tots. Dels 947 que hi ha ara mateix, només en 9 no hi haurà locals per a poder votar i participar el proper 9 de novembre. Dos són de la demarcació de Tarragona: Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, i governat pel PP; i Vespella de Gaià, al Tarragonès, governat pel PSC.

Tampoc no hi haurà cap espai per poder "participar" en la consulta a Pontons i Sant Cugat Sesgarrigues (Alt Penedès), Castellví de Rosanes (Baix Llobregat), Arres, Bausen i Canejan (era Val d'Aran), Almatret (Segrià).

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha presentat els detalls del dispositiu del procés de participació del 9-N. Ortega, que s’ha mostrat convençuda que hi haurà una gran participació, ha destacat l’alt nombre de voluntaris, que ja supera els 30.000, que s’han inscrit fins al moment per fer possible el procés participatiu, la qual cosa és, ha dit, un “exemple de civisme i de la voluntat del poble de Catalunya d’expressar-se”.

El formulari per fer-se voluntari restarà obert fins al proper 27 d’octubre i les tasques d’aquests voluntaris s’assignaran a partir del 30 d’octubre.

Així mateix, Joana Ortega ha remarcat també que el 99,9% de la població no s’haurà de desplaçar del seu municipi per poder fer efectiva la seva participació.

La vicepresidenta ha anunciat l’inici d’una nova campanya informativa sobre com participar en el 9N. Així mateix, entre el 30 d’octubre i el 8 de novembre es preveu un període de deliberació participativa per fomentar el debat i l’expressió de la pluralitat d’opcions.


Les dades principals del dispositiu del procés de participació ciutadana són les següents:

- 1.255 locals de participació (158 al Camp de Tarragona i 55 a les Terres de l'Ebre)
- 938 municipis amb locals de participació
- 6.430 meses de participació (493 al Camp de TGN i 147 a les Terres de l'Ebre)
- 30.231 persones voluntàries (dades de les 10.30 hores del matí), de les quals 6.210 són funcionàries


Qui hi pot participar?

Poden participar en el procés de participació ciutadana totes les persones que el 9 de novembre de 2014 siguin majors de 16 anys i que disposin d’un document nacional d’identitat (DNI) on consti l’adreça de residència en un municipi de Catalunya. Per participar-hi han de presentar el DNI vigent.

També hi poden participar els catalans i les catalanes que es trobin a l’exterior, que tinguin un document nacional d’identitat (DNI) on consti l’adreça de residència en un municipi de Catalunya, o bé que presentin el DNI o passaport espanyol vigent juntament amb el comprovant d’inscripció en el Registre de catalans i catalanes a l’exterior o el Certificat del padró d’espanyols residents a l’exterior (PERE) en què consti l’adscripció territorial a Catalunya.

Les persones nacionals d’estats de la Unió Europea i d’altres estats que formin part de l’Acord sobre l’Espai Econòmic Europeu i Suïssa (països signants de l’Acord) per participar-hi han de presentar el document d’identitat o passaport vigent acompanyat del Certificat de registre de ciutadans de la Unió Europea, on consta el número d’identitat d’estranger i l’adreça de residència en un municipi de Catalunya.

Les persones nacionals de tercers estats per participar-hi han de presentar el passaport vigent acompanyat de la targeta d’identitat d’estranger (TIE) vigent, on consti l’adreça de residència en un municipi de Catalunya.

Com es pot participar?

La participació tindrà lloc el dia 9 de novembre, entre les 9 i les 20 hores, en el local i la mesa de participació assignats per raó de l'adreça de residència i del primer cognom. A partir del proper dimecres, 29 d’octubre, es podrà consultar el local i mesa de participació al web www.participa2014.cat, al 012 o als ajuntaments.

Per poder participar caldrà inscriure’s en el Registre de participants. La inscripció es fa efectiva moments abans de participar, signant en la llista numerada de participants, on cal indicar el nom i cognoms i el número del DNI o NIE.

Els catalans i les catalanes que resideixin o es trobin temporalment a l’estranger, poden participar el dia 9 de novembre, entre les 9 i les 20 hores (hora local), en els locals de participació habilitats a l’exterior.

Els catalans i les catalanes residents a l’exterior que vulguin votar a Catalunya i que no tinguin un DNI en què consti l’adreça de residència en un municipi de Catalunya participen en la seu habilitada a Barcelona al Passeig de Gràcia, 107 (Palau Robert).

Les persones cridades a participar que no ho hagin pogut fer durant la jornada del 9 de novembre poden presentar les seves aportacions en el registre de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat de Catalunya en els dies hàbils entre el 10 i el 25 de novembre de 2014.

El procediment per participar requereix presentar la sol·licitud d’inscripció en el Registre de participants i aportar una fotocòpia del DNI o NIE i el sobre amb l’opció de participació tancat. La persona ha d’introduir aquesta documentació en un segon sobre, que ha de lliurar al personal de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat de Catalunya. El material necessari està a disposició de les persones participants en el registre de les seus esmentades.

Període de deliberació participativa

El Govern ha previst un període de deliberació participativa entre els dies 30 d’octubre i 8 de novembre, durant els quals les administracions públiques de Catalunya reforçaran la disponibilitat de fomentar el debat i l’expressió de la pluralitat d’opcions existents en el si de la societat catalana.

Per fer-ho possible, es posaran a la disposició de les associacions i entitats interessades i els partits polítics la xarxa de 241 equipaments cívics repartits arreu del territori: casals cívics, hotels d’entitats, casals de gent gran i oficines de benestar social.

També es comptarà amb 64 equipaments culturals, bàsicament biblioteques, arxius comarcals i museus, que disposen de sales d’actes o reunions.

Així mateix, s’ha demanat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i als seus mitjans que, d’acord amb l’article 23.2 de la Llei 22/2005 de la comunicació audiovisual de Catalunya, elaborin i distribueixin programes, continguts i serveis audiovisuals orientats a la creació de condicions necessàries per a la plena eficàcia dels drets fonamentals de llibertat d’informació i de lliure expressió, i facilitin la participació dels ciutadans de Catalunya.

També es demanarà a les corporacions locals que promoguin la participació individual i associativa en els àmbits cívic, social, cultural, econòmic i polític, amb ple respecte al principi del pluralisme.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar