loader
menu

CIUTAT

L'oposició veïnal de SPiSP atura la venda de 8.000 m2 al Parc de la Muntanyeta

Sergi Casado Ciutat dimecres, 22 d'octubre de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ha decidit paralitzar la venda del solar de 8.000 metres quadrats del Parc de la Muntanyeta, a Sant Pere i Sant Pau. Fonts veïnals han assegurat al Circ que des del consistori els havien confirmat que paralitzen al projecte. La confirmació municipal, però, no ha estat possible.

Foto: facebook.com

Circdetarragona.com

Circdetarragona.com

La decisió del consistori, i que ja ha traslladat a alguns veïns, arriba després que les dues associacions de veïns de SPiSP han explicat avui mateix la seva oposició frontal a la construcció d'un temple mormònic i a la venda d'un solar de 8.000 metres quadrats. Tant l'AV SPiSP, com l'AV La Unió.

El consistori tarragoní havia citat les dues entitats veïnals després que la trobada prevista pel dimarts 21 al vespre, junt amb d'altres entitats i veïns del barri, es cancelés a darrera hora. La van suspendre les mateixes associacions de veïns després que unes hores abans l'Ajuntament els comuniqués que no hi assistiria. En nom de l'Ajuntament, el regidor d'Hisenda, Pau Pérez, ha justificat l'absència del consistori "perquè algú va fer la reunió oberta per a tothom i no havíem quedat així".

La revolta veïnal a Sant Pere i Sant Pau és important. S'ha creat una plataforma per defensar el Parc de la Muntanyeta i fins i tot l'AV Sant Pere i Sant Pau està realitzant una enquesta entre els veïns al facebook. A més, per dissabte 25 d'octubre hi ha convocada una gran concentració veïnal per mostrar el rebuig cap al temple i cap a la venda del solar. Les dues associacions de veïns tornen a treballar juntes i agermanades per una única causa.

Des del consistori es defensava que la zona edificada tan sols ocuparà 1.200 metres quadrats, i que la resta de superfície fins arribar als 8.000 es destinaran a equipaments i millores per a l'entorn. I la zona destinada al temple ja està prevista com a zona d'equipaments, ha assegurat Pérez i també l'ex regidor Cosano al seu facebook.

Com també ho pensa altra gent dins de l'equip de govern, "el projecte no s'ha entès perquè potser no l'hem sabut explicar bé. Si l'eslogan és Salvem el Parc, jo també el vull salvar". Pérez ha explicat que el temple no ocuparia ni l'1 per cent de la superfície total de la zona verda, de 125.000 metres quadrats.

D'aquesta manera, doncs, en espera que el consistori anunci el que ja ha traslladat als veins, l'operació queda aturada i no s'aixecarà cap temple mormó. Adéu als 2 milions d'euros que haurien anat d'allò més bé per a les arques municipals. Sense anar més lluny per a les obres del Mercat, com ha reconegut el mateix Pérez.

El PP, per si de cas, ha anunciat que presentarà al·legacions al projecte, que encara es troba en exposició pública fins el 31 d'octubre. Iniciativa per Catalunya també presentarà al·legcions, mentre que des de CiU, segons els veïns, també els donen tot el suport. A més, a la xarxa, a la plataforma change.org també hi ha penjada una carta en defensa del Parc de la Muntanyeta. De moment, s'hi han adherit 1.653 persones i en falten 847 per assolir l'objectiu.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar