loader
menu

Ballesteros confirma que no vendrà el solar del Parc de la Muntanyeta als mormons

Sergi Casado dijous, 23 d'octubre de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ha enviat un comunicat per anunciar que finalment no tirarà endavant la venda del solar de 8.000 metres quadrats del Parc de la Muntanyeta a la Iglesia de Jesucristo de los Últimos Días. Tal com va avançar el Circ la nit del dimecres 22 d'octubre, el consistori ha decidit paralitzar tot el procés per "manca de consens". Abans de la nota oficial per part del consistori, el mateix alcalde, al matí, també ha confirmat el que El Circ havia publicat segons fonts veïnals de Sant Pere i Sant Pau.

Foto: circdetarragona.com

El comunicat

"Després de les reunions mantingudes amb diferents entitats i associacions del barri de Sant Pere i Sant Pau sobre la possibilitat de vendre un terreny qualificat com d’equipament per ubicar-hi un temple, que alhora significava millores considerables per al barri, l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona ha decidit no tirar endavant el projecte per manca de consens.

Pensem que era una bona proposta per les obres de millora que s’executarien al barri, com per exemple, la creació de vials que unirien la Muntanyeta amb Països Catalans o la construcció d’un equipament amb places d’aparcament i zones de joc, però, el govern municipal sempre ha realitzat les operacions urbanístiques amb participació ciutadana, diàleg i consens, així ho vam fer amb el POUM i així continuarem fent-ho, per aquest motiu, perquè no hi ha un acord ampli per endegar el projecte, aquest queda sense efecte.”

ICV-EUiA presenta al·legacions al projecte

Mentrestant, la portaveu municipal d'ICV-EUiA, Arga Sentís, presentava les al·legacions que els ecosocialistes presentaran al projecte que encara es trobava en fase d'exposició pública fins a final de mes.

La regidora Arga Sentís ha presentat aquest matí el plec d’al·legacions d’ICV-EUiA contra la venda d’una antiga zona verda de Sant Pere i Sant Pau a una entitat religiosa. Ha considerat també “irònic” que el PP hi estigui ara en contra, quan abans ha votat a favor de tots els tràmits municipals que ho han fet possible.

Sentís ha recordat que els terrenys objecte de la polèmica eren zona verda segons el POUM anterior, i que es van transformar en “zona d’equipaments” amb el nou pla urbanístic. Contra aquest canvi ICV-EUiA va presentar al·legacions que no van prosperar. La coalició ecosocialista tampoc no va donar el seu vot afirmatiu al nou POUM.
El plec d’al·legacions actual remarca que aquests terrenys tenen el seu origen en cessions gratuïtes i obligatòries que els propietaris van fer quan es va ordenar la zona de l’avinguda Països Catalans, la destinació de les quals consisteix en guanyar una àrea que estigui a disposició de les necessitats del barri. És per aquest motiu que no té cap sentit que el solar passi ara a mans privades.

“Tot l’afer sembla que sigui un conveni urbanístic com el que es va fer amb les Dominiques per l’escola de l’Arrabassada”, ha afegit Sentís, “i ara es vol repetir la jugada amb la congregació dels mormons. La ciutat no pot tenir un urbanisme fet a mida de cada interès particular”.

Sentís també ha recordat que si l’equip de govern s’inclina a fer aquests tripijocs és perquè necessita urgentment diners per acabar les obres del Mercat Central, i això fa encara més inexplicable l’actitud del PP, que també ha presentat al·legacions.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar