loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Una nova sèrie documental de TVE farà una reconstrucció digital de la Tàrraco romana

Sergi Casado Cultura i patrimoni dijous, 23 d'octubre de 2014

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City ha donat suport a la realització de la sèrie documental de reconstrucció històrica Ingeniería Romana realitzada amb tècniques de realitat augmentada i mitjans digitals, que s’emetrà per TVE i els seus canals internacionals a principis de l’any 2016.

Una imatge del festival Tàrraco Viva. / circdetarragona.com

La sèrie constarà de vuit capitols de 55 minuts de durada cadascun i Tarragona serà la ciutat protagonista del segon episodi, que estarà dedicat a les ciutats romanes. Per a la realització del capitol s’ha fet una reconstrucció digital de la Tarragona romana, amb imatges de Tarraco reproduïdes digitalment, que s’alternen en el muntatge amb imatges actuals de la ciutat.

La sèrie documental Ingeniería Romana descriu l’habilitat que van desenvolupar els romans a l’hora d’assimilar i acceptar coneixements per després perfeccionar-los. La sèrie mostrarà l’astúcia dels enginyers romans per aplicar els coneixements i recursos en la construcció de grans obres i per trobar solucions als problemes de l’època.

La sèrie està considerada una gran producció per la seva qualitat i els mitjans tècnics que utilitza per a la seva producció.

Divulgació de la marca Tarragona i del patrimoni

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i l’empresa tarragonina Digivision han presentat un avenç del resultat del Conveni que van signar el passat mes de juliol i que té per objectiu la promoció, l'estudi i la divulgació de la marca Tarragona i del patrimoni arqueològic de la ciutat mitjançant audiovisuals.

Hi han participat, l’alcalde i president de la Fundació Tarragona Smart, Josep Fèlix Ballesteros, el director general de Digivision, José Antonio Muñiz, i la tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo.

L’Ajuntament i la Fundació Tarragona Smart utilitzaran les imatges impactants i de gran qualitat de la sèrie per a ús museístic i per donar difusió del seu patrimoni.

La direcció dels documentals ha anat a càrrec de Jose Antonio Muñiz i la producció és de Javier Tellez, i han comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona.

El material promocional i el dossier es poden consultar al web: www.ingenieriaromana.digivision.com.es


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar