loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Cinquanta milions de xinesos ja coneixen Tarragona i el concurs de castells

Sergi Casado Cultura i patrimoni divendres, 01 de febrer de 2013

Prop de cinquanta milions de xinesos ja estan al corrent que al costat de Barcelona existeix una ciutat petita que es diu @Tarragona, on, cada dos anys s'hi celebra un espectacle que traspassa fronteres i que serveix per vendre la marca de la ciutat, així com els valors i la cultura catalana arreu del món. Els cinquanta milions de persones és l'audiència aproximada que té la televisió nacional xinesa China Central TV, una de les de més difusió al país més poblat del planeta, i que, en el marc del programa "World Guinness Records Specials-China" del passat mes de gener va emetre un reportatge de quaranta-cinc minuts, en horari de màxima audiència, del concurs de Castells de Tarragona de l'octubre de l'any passat.

Els presentadors del canal xinès Central TV, durant el Concurs de Castells de Tarragona de 2012. / circdetarragona.com

Si, dins de l'àmbit estatal, un share o audiència excel·lent i fins i tot històrica ronda els 11 o 12 milions d'espectadors, els espectadors que aplega la televisió xinesa que es va desplaçar fins a les comarques tarragonines (prop de 50) representa una excel·lent notícia per a la difusió del nom i la cultura de Catalunya, de Tarragona i del seu entorn. Per això, un cop el reportatge ja s'ha emès, ara estan a l'espera dels resultats, i que, quan arrenqui la temporada castellera, el número de turistes procedents de la Xina es noti. De fet, la presentadora del canal fins va formar part de la pinya en un castell durant el concurs i fins i tot es van desplaçar a Valls per seguir d'aprop un assaig de la @Colla Joves Xiquets de Valls.

Totes les fòrmules que ajudin a promocionar Tarragona, els seus espais i la seva cultura són vàlides, però des del @Patronat de Turisme de Tarragona s'espera que l'emissió del programa de Central TV tingui efectes multiplicadors.

Quant al reportatge, el qual podeu consultar clicant AQUÍ, tan sols un petit inconvenient: en la promoció d'entrada, apareix un mapa de l'estat espanyol amb el nom de diverses ciutats, tot i que el de Tarragona no hi apareix. Catalonia i Barcelona, sí. Després arrenca el programa amb l'himne de segadors de fons i una imatge zenital de la Tàrraco Arena Plaça amb imatges de castells. També inclouen explicacions teòriques sobre com es formen les estructures humanes per ajudar a entendre les raons dels castellers i castelleres.

El reportatge també inclou tres intents de Rècords Guinness de l'Estat enregistrats en espais emblemàtics de Tarragona i facilitats per la Tarragona Film Office. Benito Ros, rècord en salt d'alçada amb BMX, María José Sardón, rècord com a harrijasotzaile i Emilio Zamora, rècord en acrobàcies amb motocicleta.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar