loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Diputació exclou el seu propi museu de la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya

Sergi Casado Cultura i patrimoni dijous, 23 d'octubre de 2014

El Museu d'Art Modern de Tarragona (MAMT) es va quedar fora de la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya; un col·lectiu que lidera el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i al qual s'hi han adherit 13 museus d'art d'arreu de Catalunya, però del qual el de Tarragona se n'ha quedat fora.

Ha barrat l'entrada del Museu d'Art Modern de Tarragona (MAMT) a la Xarxa que formen 14 museus perquè considera que el reglament "no és suficientment específic"

No ha estat la nova Xarxa de Museus qui ha barrat l'entrada del MAMT. Ni el departament de Cultura de la Generalitat ni tampoc el Museu Nacional d'Art de Catalunya, sinó que ha estat la pròpia Diputació de Tarragona, l'administració propietària del MAMT.

Foto: tinet.cat

Ara fa uns dies, el vicepresident i responsable polític de l'àrea de Cultura de la Diputació, Albert Vallvé, va explicar al Circ que el Museu d'Art Modern havia quedat fora per dues "objeccions" que havia posat la Secretaria del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Novament consultat pel Circ, el mateix Vallvé ha aclarit que "hi havia un informe de Presidència (de la Diputació) en que venia a dir que el reglament (de la nova xarxa) no era suficientment específic" i el que volen és "que no ens carreguin obligacions". És a dir, va ser la mateixa Diputació de Tarragona qui, de moment, no ha donat el vistiplau perquè el museu que gestiona s'integri dins de la Xarxa de Museus de Catalunya perquè el reglament que s'ha creat no els convenç del tot.

Fonts del Departament de Cultura han assegurat que les raons per les quals el MAMT, dirigit per la tarragonina Rosa Ricomà, no està dins de la Xarxa de Museus de Catalunya són "jurídiques". Però no ha estat la Generalitat ni la xarxa qui ha deixat fora el MAMT. "Han participat en totes les reunions per formar la Xarxa i nosaltres sempre hem facilitat les coses a tots els museus. Si han quedat fora, no és per raons tècniques ni per cap condició", han conclòs des del departament del Conseller Mascarell.

Les explicacions del Museu Nacional d'Art de Catalunya van en la mateixa direcció. Fonts del MNAC han afirmat que des de Tarragona sempre havien participat en les reunions de treball i tècniques de la Xarxa, però no coneixien al detall les causes que expliquessin perquè el museu tarragoní havia quedat exclòs del grup selecte de museus d'art catalans.

Vallvé va recordar que la Diputació ja van fer la sol·lictud per entrar dins de la Xarxa fa temps, però que el passat 10 de setembre, des de l'àrea de Presidència es va frenar l'entrada a la Xarxa per dos "inconvenients", que calia resoldre per poder donar l'OK a l'adhesió al grup de museus.

La Xarxa està encapçalada pel MNAC i formada per la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú; el Museu d’Art de Girona; el Museu Episcopal de Vic; Museu Diocesà i Comarcal de Solsona; el Museu del Cau Ferrat, de Sitges; el Museu de la Garrotxa, d’Olot; el Museu d'Art Jaume Morera, de Lleida; el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal; el Museu de l’Empordà, de Figueres; el Museu de Reus; el Museu de Valls; el Museu de Manresa i el Museu d'Art de Sabadell.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar