loader
menu

El PP crea un debat "innecessari i inoportú" entre les Cases Regionals de TGN i Òmnium

Sergi Casado divendres, 24 d'octubre de 2014

El ple ordinari del mes d'octubre a Tarragona ha acabat protagonitzat per les Cases Regionals de Tarragona. El PP ha aconseguit que s'aprovés una moció perquè els socis d'aquestes entitats que hi ha a Tarragona rebin el mateix tractament que els socis d'Òmnium Cultural als recintes del Museu d'Història de Tarragona.

Foto: Facebook de la Casa de Andalucía de Tarragona y provincia.

Tots els partits hi han votat a favor, excepte CiU, que s'hi ha oposat de manera rotunda. Els vots afirmatius del PSC i d'ICV han anat acompanyats de retrets als populars per la "inoportunitat" de la moció. Jordi Roca (PP) ha afirmat que "humilment creiem que és just que algú que promociona la seva cultura dins i fora de Tarragona també tingui suport".

"Jo no tinc tanta bona fe. Diuen que és una moció simple i clara, però nosaltres també la veiem malintencionada perquè Òmnium també està a favor del Dret a Decidi", ha etzibat la portaveu nacionalista, Victòria Forns. Des de CiU es creu que les Cases Regionals sí han rebut la moció "però no l'han llegit i no sabien que només era per enfrontar-los amb Òmnium".

Forns també ha fet la vista enrere per recordar els insults de dos regidors del PP als voluntaris de l'ANC; una circumstància que, segons la líder de CiU, ha fet que els populars abaixessin el to en la defensa de la moció.

En nom del PSC, el regidor de Relacions Ciutadanes, Paco Zapater ha reiterat que la moció era del tot "innecessària i inoportuna", recordant que els membres de les Cases Regionals ja tenen bonificada l'entrada als recintes del Museu d'Història. Zapater també ha lamentat que en el fons, la moció també pretengui enfrontaments entre associacions.

Arga Sentís també ha justficat el seu vot favorable "perquè el patrimoni és de tots els ciutadans, però per aconseguir això no calia un plenari, tan sols cal que ho demanin".

S'aproven totes les mocions

El plenari de TGN també ha aprovat les altres cinc mocions presentades. Per unanimitat, la presentada per CCOO i defensa per ICV-EUiA i el PSC per evitar la privatització del transport urbà municipal, i la defensada per ICV perquè l'Ajuntament de TGN s'adhereixi als objectius de la campanya "Pobresa Zero".

També s'ha aprovat, però amb el vot en contra del PP, una moció en suport del Correllengua 2014 i una altra sobre el dret de remuneració als autors pels préstecs a les biblioteques.

La darrera moció que s'ha aprovat, amb l'abstenció de l'equip de govern (PSC) insta el consistori al compliment de les mocions aprovades pel mateix consell plenari.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar