loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament estudia fer zona verda tot el Parc de SPiSP, però amb un vial per a la Muntanyeta

Sergi Casado Ciutat divendres, 24 d'octubre de 2014

El lligam que unia l'Ajuntament de Tarragona amb la Iglesia de Jesucristo de los Últimos Días finalitzarà el 31 d'octubre, i la idea d'ubicar un temple religiós a la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau s'esvaïrà. Després d'enviar un comunicat per anunciar que no es vendran els terrenys als mormons, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha acusat els partits de l'oposició d'intentar treure rèdit polític a l'assumpte.

Crida a la concentració del dissabte 25. / circdetarragona.com

Plànols dels terrenys. / facebook.com

Una imatge del parc de la Muntanyeta. / circdetarragona.com

Cedida

"Algú pensava que podia guanyar quatre vots i ha quedat en evidència", ha explicat Ballesteros, qui ha recordat que tant CiU com el PP van aprovar que en la Muntanyeta hi hagués també zona d'equipaments.

L'alcalde ha defensat el procés de participació ciutadana, que ha qualificat com a "impecable": "A les reunions amb les entitats els deiem que no tiraríem endavant sense consens i com que no n'hi ha hagut, no ho farem. No hem fet cap tràmit que no poguem tirar enrere", ha matisat Ballesteros. El precontracte signat amb els mormons venç el 31 d'octubre.

Els veïns mantenen la concentració de demà dissabte 25 d'octubre, a les 11 davant del Parc per demanar que tot el parc sigui declarat zona verda. Ballesteros ha argumentat que "no tindríem cap inconvenient, però la Muntanyeta necessita un vial per sortir i per això hem d'anar en compte amb tot el que diem i com ho diem. El vial l'hem d'intentar mantenir."

L'alcalde també ha retret que "Ni CiU ni PP m'han fet cap proposta per modificar el POUM i encara no en tenim cap", en referència a declarar tot el parc zona verda. "L'estem elaborant nosaltres. Espero que els veïns entenguin que el vial és necessari. "

La venda hauria suposat una injecció d'uns 2 milions d'euros per a les arques municipals. Això, però, no és problema per a l'alcalde: "Els diners no eren imprescindibles, ni pel mercat ni per cap altre equipament. A efectes pressupostaris, no ho hauríem pogut consignar fins el 2016. "

De moment, segons Ballesteros, els mormons s'agafaran un temps de reflexió per buscar un nou local "amb consens veïnal".

Alejandro Fernández ha destacar "la victòria dels veïns de Sant Pere i Sant Pau". El líder del PP ha criticat l'ocultació d'informació directa als ciutadans per part de l'Ajuntament. Fernández ha demanat que almenys s'hagués comunicat amb una roda de premsa pública. "Però, no, d'amagat des del primer moment, i la reacció dels veïns ha estat fulminant."

Fernández ha recordat que la zona sí permet equipaments públics, "però no privat", en referència al temple mormó. El líder popular ha explicat que "hauria tingut el rebuig del PP. I ara volem resposta a les al·legacions que hem presentat."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar