loader
menu

CIUTAT

Ara Tarragona exigeix celeritat al jutge que investiga pressumpta malversació durant la construcció del Jaume I

Sergi Casado Ciutat diumenge, 26 d'octubre de 2014

Ara fa uns dies, l'Ajuntament de Tarragona celebrava un triomf als tribunals. Del pàrquing Jaume I. El TSJ li va donar la raó i va desencallar la dissolució de la UTE JAume I, amb la qual cosa el forat on hi ha el que havia de ser un pàrquing ha tornat a mans municipals. El Jaume I, però, continua sent un assumpte sub judice.

Foto: cedida

Des de l'any 2008, el Jutjat d'Instrucció número 3 de Tarragona investiga la pressumpta malversació de diners públics durant la construcció del pàrquing. Ho fa perquè l'Associació Veu Ciutadana ho va denunciar als jutjats i continua lluitant perquè s'aclareixin els fets i es comprovi si totes les factures quadren.

El llistat de testimonis és llarg i el magistrat Antoni Gambón encara està citant a gent. La part denunciant demana celeritat des de fa mesos a una investigació judicial que sembla anar al ralentí.

L'únic partit tarragoní que, de moment, s'ha interessat perquè se sàpiga la veritat és Ara Tarragona. Des de fa mesos, el nou partit municipalista liderat per Emili Rivelles s'ha implicat amb els membres de Veu Ciutadana per seguir denunciant el pressumpte fiasco en una obra pressupostada en 3,9 milions d'euros i que pot acabar costant prop de 40 milions d'euros.

Per això, Ara Tarragona denuncia la manca d’eficàcia i celeritat en dilucidar els fets i depurar hipotètiques responsabilitats en un afer de tanta rellevància per l’interès general de Tarragona i pels seus ciutadans.


El que més sorprèn a Ara Tarragona és que durant aquests anys, l’impuls processal que el Ministeri Fiscal ha donat al procediment, es podria valorar d’escàs o insuficient, a diferència de l’impuls constant que s’ha realitzat per part de l’altra acusació. En qualsevol cas, el que és una realitat irrefutable és que el procediment va molt lent.


El president del partit Emili Rivelles assegura que “la vergonya que ha suposat l’afer Jaume I i per la nostra ciutat, malauradament encara s’allargarà un bon temps més”, doncs el fet d’escatimar esforços per esclarir els fets a l’àmbit polític, ara ha trascendit a l’àmbit judicial.

Tanmateix, per molt que darrerament hagi sigut aplaudida pel alguns membres del consistori l’emissió de la sentència del TSJ de Catalunya, per la qual es disposa que l’Ajuntament de Tarragona recupera l’immoble on s’ubica l’aparcament i s’avala la rescissió de la concessió administrativa, cal dir que qualsevol mostra ufanosa i afirmació de que l’Ajuntament hauria actuat correctament, no seria aceptable, ni precisa.

“El govern socialista de la ciutat també va contribuir en el seu dia, segurament amb la millor de les intencions, a engrossar el deute d’aquest afer amb aportacions en forma d’avals a favor de l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), empresa que conformava una UTE amb la mercantil ALEM. Així doncs, la gestió de l’Ajuntament en aquest afer, en aspectes concrets seria del tot reprobable”.

Cal aferir que “tampoc són del tot encertades les verbalitzacions segons les quals l’Ajuntament té potestat ara per actuar en l’aparcament, donat que l’aparcament és objecte d’un procediment judicial penal obert, on existeixen mesures acordades que limiten les actuacions sobre l’esmentat immoble”, conclou Emili Rivelles.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar