loader
menu

CIUTAT

Les obres de l'entorn del Mercat estan aturades des de fa un mes

Sergi Casado Ciutat diumenge, 26 d'octubre de 2014

La setmana que comença amb el dilluns 27 farà ja un mes que les obres de l'entorn estan totalment aturades. Els materials hi són, però la constructora va retirar els cartells que hi tenia penjats. Segons expliquen els comerciants de l'entorn, els treballs es van aturar el passat 30 de setembre, i des de llavors, la indignació dels botiguers ha anat en augment.

Foto: circdetarragona.com

Tot i que prefereixen utilitzar el terme "endarrerides", l'última promesa, compromís o anunci de l'Ajuntament als comerciants dels carrers del voltant del Mercat era que la urbanització de l'entorn estaria enllestida just quan comenci la campanya de Nadal. De fet, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, es va reunir el passat dimarts 21 d'octubre amb representants dels comerços de l'entorn.

L'alcalde s'hi havia compromès, tot i que el que els va traslladar va ser el mateix que els va explicar el regidor d'Hisenda, Pau Pérez, farà cosa de dues setmanes, arran de la manifestació dels botiguers i la tancada general del divendres 9 d'octubre.

L'entorn estarà per la campanya nadalenca i els busos tornaran a passar pel carrer Colom també durant les festes. Això, sí, des del consistori no s'ha detallat si serà al principi o al final. En qualsevol cas, en la trobada secreta entre Ballesteros i els comerciants es va refermar la idea que la campanya de Nadal és la darrera data límit perquè els carrers Colom, Reding, Corsini i companyia tornin a lluir.

Des de fa dies, l'Ajuntament negocia amb la constructora Corsan Corviam perquè aquesta reemprengui els treballs. Segons va denunciar el regidor de CiU Xavier Quintana a l'empresa li devien "almenys 4,5 milions d'euros", en "certificacions d'obra", tot i que des del consistori s'evita parlar de xifres. Es confia que sigui la mateixa empresa la que enllesteixi la urbanització de l'entorn, ja que, segons van explicar fonts de l'Ajuntament, aquest és l'únic escenari en el que es treballa. L'altre implicaria que una altra empresa fes les obres, però l'adjudicació és a Corsan Corviam, cosa que obligaria a negociar.

De moment, però, aquest escenari no es contempla, almenys públicament.

Malgrat el convenciment que mostra el consistori, els comerços no ho tenen gens clar. Han patit ja moltes decepcions i tots els anuncis dels polítics referents al Mercat i a l'entorn han anat caducant un darrere l'altre. Mentrestant, des d'un perfil anònim, però batejat com Abelló Ribot, s'ha penjat un vídeo a Youtube on es fan tot una sèrie de qüestions relatives al cost de la instal·lació, les converses amb paradistes, la incidència del president dels paradistes i del president de la Cambra, entre d'altres.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar