loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN, protagonista indirecte de la guerra dins de l'oci nocturn de TGN

Sergi Casado Ciutat dilluns, 27 d'octubre de 2014

La guerra oberta entre locals d'oci nocturn de Tarragona ha esclatat de manera definitiva. El comunicat emès per la direcció de Tòtem i la rèplica de la nova associació de sales de festa de TGN liderada pel Highland han aixecat la manta i enmig, tant d'una banda, com de l'altra, hi apareix l'Ajuntament de Tarragona com a protagonista indirecte.

Una imatge de l'exterior de Tòtem Cafè. / circdetarragona.com

Des del Tòtem, perquè es deixava entreveure que des del consistori no se li han donat totes les facilitats que demana per poder obtenir definitivament la llicència de bar musical. I des de la nova associació de sales de festes (ASFiST) encapçalada pel Highland i fundada també pel pub 24 i l'Otto Zutz, perquè deixen clar que si el Tòtem té problemes, a qui ha de demanar responsabilitats és a l'Ajuntament, però no a ells.

L'Ajuntament de Tarragona disposa d'una plataforma on els locals d'oci nocturn treballen plegats i busquen sinèrgies. És la plataforma Nits Q, que vetlla per un oci responsable i respectuós, però que no entrarà en aquest conflicte.

Buscar un canal de comunicació

Fonts municipals han explicat al Circ que, de moment, si algú ha d'intercedir i fer d'intermediari entre els dos bàndols, aquest ha de ser l'Ajuntament. "Hem d'intentar trobar un canal de comunicació, però perquè la mediació funcioni les dues parts haurien d'estar interessades i saber què ha de comportar el procés de mediació", han assegurat fonts del consistori.

El consistori ja s'ha reunit amb les dues parts per mirar de resoldre una situació que, a hores d'ara, resulta difícil d'encaixar. "Som conscients que el tema és molt complex, i que hi haurà temes que són de l'esfera privada", han reconegut fonts municipals de TGN al Circ.

En el comunicat de Tòtem es recriminava la poca predisposició de l'Ajuntament per aconseguir que es poguessin fer els estudis de sonometria en base a les denúncies del veí de dalt. Havia fet la denúncia, però no deixava que entressin a casa seva per comprovar-ho.

Des del consistori s'ha informat que precisament el passat cap de setmana ja es van poder començar a realitzar els estudis de so al pis de dalt del Tòtem. Això, sí, amb presència de la Guàrdia Urbana. Aquests són els primers, però el dimarts 28 n'hi haurà un altre i el cap de setmana dos més.

Expedients, demandes als jutjats i imputats

A més de buscar un canal de comunicació per mediar dins del conflicte, l'Ajuntament recorda que la llicència del Tòtem està condicionada a les medicions que per fi ja s'han pogut començar a realitzar. "HI ha un expedient que s'ha de complir", han indicat fonts municipals.

Sigui com sigui, el creuament de denúncies i demandes fa que bona part de l'oci nocturn de Tarragona sigui notícia més per les seves baralles que per la seva activitat. Al juny de 2013, el Tribunal Contenciós Administratiu de Tarragona va declarar il·legal la llicència de sala de festes concedida per l'Ajuntament al Highland, però des del consistori es va recórrer la sentència.

Al jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona, des de juliol d'enguay, també hi ha una demanda de dues federacions de locals d'oci nocturn, de les quals n'és membre Tòtem cap al "veí fals" i amb vinculació amb el Highland (segons Tòtem) que els ve denunciant des de fa mesos.

En paral·lel, la guerra declarada dins de l'oci nocturn de TGN també ha esquitxat el regidor Carles Castillo. El jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona el va imputar fa uns mesos perquè havia autoritzat la paralització d'un expedient sancionador al Highland l'any 2007, tot i que es va acabar aplicant.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar