loader
menu

CIUTAT

Acordonen un tram de la platja Llarga en espera de més naixements de tortuga babaua

Sergi Casado Ciutat dimarts, 28 d'octubre de 2014

La zona de la platja Llarga de Tarragona on la nit de diumenge a dilluns van nèixer més d'una vintena de tortugues babaues estarà acordonada durant 48 hores més. La Xarxa de Rescat de Fauna Marina ha explicat al Circ que aquest serà el procediment perquè es vol respectar el cicle de naixement d'aquesta espècie de tortuga, que acostuma a durar tres dies.

Foto: Tarragonadiari.cat

La zona ja ha estat controlada durant la passada nit per detectar possibles nous naixements, tot i que no n'hi ha hagut cap, segons Fauna Marina. Hi haurà tècnics del Servei de Biodiversitat de guàrdia les pròximes nits fins divendres, i si no hi ha més naixements, s'escarbarà dins de la terra a la recerca de les closques d'ous per estudiar la seva genètica.

En aquesta aspecte, es comprovarà si tenen relació amb els 89 ous de tortuga trobats l'agost passat a la platja de l'Arrabassada i que es troben en aigües del Delta de l'Ebre. Des de Fauna Marina els naixements d'aquesta espècie de tortuga a la platja tarragonina suposen un "fet històric", tant a Catalunya, com a tota la ribera Mediterrània nord. Això, sí, des de Fauna Marina insisteixen que "parlem de fets documentats i provats, ja que de naixements n'hi ha pogut haver molts més i no ens n'hem assabentat".

Els naixements de tortuga babaua sí són més freqüents a la ribera sud del Mediterrani, més càlids, però no tant cap al nord, segons han explicat fonts de Fauna Marina de la Generalitat. Habiten majoritàriament en els oceans Pacífic, Atlàntic i Índic.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar