loader
menu

CIUTAT

Detenen vuit membres de la màfia marsellesa a TGN i els confisquen 420 quilos de cocaïna

El Circ Ciutat dimarts, 28 d'octubre de 2014

Agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració de la policia francesa, han desarticulat un grup organitzat vinculat a la màfia marsellesa i assentat en la Costa Brava. Durant l'operació s'han confiscat 420 quilos de cocaïna en una nau industrial de Tarragona, i s'ha detingut a vuit persones que duien armes automàtiques de guerra i armilles antibales.

Foto: Policia Nacional

L'organització es valia d'una empresa pantalla per introduir cocaïna procedent de Sud-amèrica, a través del port de Barcelona. Entre tots els detinguts acumulen penes de presó pendents a França que ascendeixen a 75 anys per delictes greus.

Les recerques es van iniciar al novembre de l'any passat, després de tenir coneixement de l'assentament a la Costa Brava d'un grup criminal organitzat procedent de França i amb connexions internacionals. Els integrants d'aquest grup haurien iniciat una sèrie de contactes amb persones residents a la zona, propietaris d'una empresa que es dedicava de forma legal al comerç exterior.

Donades les relacions d'aquest grup criminal amb el crim organitzat de Marsella, Lió i Niça (França), els investigadors van contactar amb l'Oficina Central per a la Repressió del Tràfic Il·lícit d'Estupefaents (OCRTIS) de França, per participar en les recerques.

Els agents van descobrir que aquest grup organitzat tenia previst l'enviament via marítima de dos contenidors amb una càrrega legal des del Port de Callao (Perú) amb destinació al Port de Barcelona. Amagada entre la càrrega legal, tractarien d'introduir a Espanya una important quantitat de substància estupefaent.

Mitjançant un dispositiu policial, es va poder comprovar que l'embarcament dels contenidors s'havia efectuat sense incident en el port d'origen (Perú). Una vegada que la càrrega, aparentment de conserves de peix, va arribar al port de Barcelona, els investigadors van sotmetre a vigilància i control als membres de l'organització, els qui van traslladar el possible enviament de droga a una nau industrial situada a Tarragona.

Els agents van comprovar que tots els integrants del grup criminal es trobaven reunits a l'interior de la nau, armats amb armes automàtiques de guerra com un Kalashnikov, un subfusell, així com cinc pistoles, per la qual cosa diversos equips del GEO van procedir a l'entrada en el local. Vuit persones (cinc ciutadans francesos i tres espanyols) han estat detinguts en la nau industrial, on els agents també s'han confiscat de 420 quilos de cocaïna ocults entre 21 tones de llaunes de conserva de peix, així com cinc pistoles de diferents calibres, un fusell d'assalt AK47, un subfusell Skorpion i tres armilles antibales.

Així mateix, els investigadors han registrat tres domicilis a Espanya i altres tres a França, i s'han confiscat de cinc vehicles d'alta gamma, uns 500 cartutxos de munició de diferents calibres, un inhibidor de senyal de telefonia mòbil i GPS, dos jocs complets de planxes metàl·liques per a la confecció de matrícules falsificades al costat de 40 plaques de matrícules en blanc i 5.000 euros en efectiu.

75 anys de presó pendents

Els cinc detinguts de nacionalitat francesa, d'edats compreses entre els 34 i 57 anys, acumulen un total de 75 anys de presó pendents de compliment en territori gal per delictes com a tràfic de drogues, associació de malfactors, blanqueig de capitals, robatori i tinença il·lícita d'armes i explosius.

Les recerques han estat dutes a terme per agents del Grup d'Estupefaents de la comissaria de Cartagena, amb la col·laboració de la Comissaria General de Policia Judicial i de l'Oficina Central per a la Repressió del Tràfic Il·lícit d'Estupefaents (*OCRTIS) de França


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar