loader
menu

CIUTAT

La Fiscalia demana a la jutgessa la desimputació del regidor Carles Castillo del cas Highland

El Circ Ciutat dimarts, 28 d'octubre de 2014

El Tinent d'alcalde de Territori de Tarragona, Carles Castillo, podria quedar desimputat en breu del cas Highland, cosa que passaria si la jutgessa accedeix a la petició de sobreseïment de la Fiscalia. Segons ha publicat Diari de Tarragona i el web larepublicacheca.com en el seu twitter, la Fiscalia de Tarragona ha sol·licitat a la jutgessa que porta el cas que desimputi l'edil tarragoní i així no se'l pugui acusar de cap delicte de prevaricació. El mateix regidor ha confirmat que ja ha tingut coneixement de l'escrit que la Fiscalia ha fet arribar al jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona.

Carles Castillo. / circdetarragona.com

Segons el Diari, la Fiscalia demana que es desvinculi Castillo de la investigació sobre la pressumpta permisivitat municipal amb les sanciones imposades al pub de la Rambla Vella l'any 2007, quan l'àrea de Llicències estava sota la responsabilitat directa de Castillo.

En el seu escrit, la fiscal Delia Lázaro assegura que, un cop estudiats tots els documents i haver escoltat les explicacions del mateix Castillo el passat 26 de març, així com d'altres empleats municipals i del mateix pub, la Fiscalia, segons el rotatiu, considera que l'actitud de Castillo no no és "flagrant ni clamorosa".

Això fa que, a priori, es descarti que se l'acusi d'un delicte de prevaricació. Un cop les parts implicades rebin la notificació de la Fiscalia disposaran de tres dies per contestar a la jutgessa. La demanda contra Castillo va ser interposada per la federació de locals d'oci nocturn Fadiscat.

El Diari també publica que la representació legal del regidor ja havia sol·licitat en dues ocasions el sobreseïment de la seva causa, que es va iniciar el passat mes de gener. Així, la primera vegada que la defensa del regidor va demanar la desimputació va ser al març, després de la declaració davant la jutgessa del polític.

Aquell dia, Castillo va declarar que "mai" havia rebut pressions per part de la regidora Begoña Floría, germana d'una de les persones vinculades al negoci l'any 2007.

A més, en un escrit dictat al maig, tant la jutgessa com la Fiscalia van desestimar optar per la desimputació del regidor socialista, ja que llavors van considerar que sí existien "indicis suficients de la comissió d'uns fets que poguessin ser constitutius d'un delicte de prevaricació».


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar