loader
menu

CIUTAT

El nou examen de conduir teòric per ordinador arriba a TGN

El Circ Ciutat dimecres, 29 d'octubre de 2014

La Prefectura Provincial de Trànsit de Tarragona ha implantat avui la nova modalitat per examinar-se i obtenir el carnet de conduir mitjançant un nou programa per ordinador. El Subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, ha conegut de primera mà el nou sistema, el primer dia d’exàmens, acompanyat de Marta Carrera, Subdirectora Adjunta de Coneixement Vial de la DGT, Mª Carmen Padial, Cap de la Prefectura de Trànsit a Tarragona, i el President de l’Associació d’Autoescoles de Tarragona, Carlos Olivé.

Foto: Subdelegació del Govern

La modalitat consisteix en que l’alumne s'asseu davant d'una pantalla d'ordinador on li apareixen les 30 preguntes de l'examen general teòric. Disposa de 30 minuts durant els quals pot anar cap endavant o cap enrere, segons li sembli, mentre un rellotge a la pantalla l’assabenta del temps emprat. Es permeten tres errors màxim a les 30 preguntes.

Els únics canvis que ha introduït la Direcció General de Trànsit per a la realització de l'examen teòric és la creació d'una nova base de dades, que actualment compta amb més de 15.000 preguntes de totes les categories. La redacció és més senzilla i l'actualització és diària, de manera que els exàmens són individualitzats per a cada aspirant, amb preguntes sobre seguretat viària, normes i senyals, conducció eficient, comportaments sota la influència d'alcohol i/o drogues... Les preguntes s’obtenen de la base de dades creada. A més, també s'han millorat les fotografies i els gràfics que acompanyen a la pregunta per facilitar la seva comprensió.

Els resultats de la prova es podran conèixer a les poques hores de la realització de l'examen, a través de la pàgina web de la Direcció General de Trànsit. Amb l'objectiu que l'aspirant es familiaritzi amb el nou format d'examen, a la pàgina web de la DGT es poden consultar algunes de les preguntes que formen part de la base de dades, (que es canvien periòdicament) amb el mateix sistema de l’examen i que permet conèixer el resultat del test realitzat de forma immediata.

La DGT considera que la formació viària és un dels pilars fonamentals en la reducció de la sinistralitat viària i té com un dels seus objectius estratègics, elevar la qualitat en les proves per obtenir els permisos de conducció com a mètode perquè els nous conductors tinguin una millor formació.

Amb aquest pas, culmina el procés de la implantació de la qualitat en els exàmens per a l'obtenció del permís de conducció, que va començar al setembre de 2012, amb la impressió dels qüestionaris en la pròpia Direcció, de manera que s'evitava que els tests fossin repetitius i els aspirants poguessin aprendre'ls de memòria. La Direcció General també ha implantat l'examen de qualitat en els exàmens pràctics amb la introducció de la conducció autònoma durant els primers deu minuts de l'examen, amb l'objectiu d'observar i valorar d'una manera més complet i objectiu la conducció de l'aspirant.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar