loader
menu

CIUTAT

L'economista Gay de Liébana destaca la "trempera econòmica" de TGN

El Circ Ciutat dimecres, 29 d'octubre de 2014

El prestigiós i mediàtic economista José María Gay de Liébana va omplir ahir dimarts 28 el Palau de Congressos de Tarragona en la primera de les quatre conferències organitzades per Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona per commemorar el centenari de l’entitat (1914-2014).

Gay de Liébana, a l'esquerra, i el president de la Cambra de la Propietat Urbana de TGN, Agustí Pujol. / foto: Pere Joan Salas

L’acte va aplegar més de 500 persones a la Sala August, entre les que hi havia el delegat de la Generalitat i el subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Quim Nin i Jordi Sierra, respectivament, el president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Jesús Loma-Ossorio, el president de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), Josep Antoni Belmonte, i el tinent d’alcalde de Treball, Activació Econòmica, Projectes i Habitatges, Xavier Tarrés.

Gay de Liébana, professor d’Economia i Doctor en Dret Acadèmic, va resumir el moment econòmic actual diagnosticant a Espanya una “recuperació fràgil”. Des del punt de vista positiu, va destacar el resultat “notable” dels bancs espanyols als darrers test d’estrès i la lleu disminució de l’atur en el que portem d’any.

En el cantó negatiu, el conferenciant va recordar els dubtes envers el creixement de la zona euro i que la reducció salarial frena el consum. En el cas espanyol, va criticar l’atur “crònic” i va demanar rebaixar impostos a les empreses i les classes mitjanes.

"Trempera econòmica" a TGN

En una roda de premsa prèvia a l’acte, el ponent es va referir a Tarragona com una de les zones catalanes amb més “trempera econòmica” per l’impuls industrial de la petroquímica i el turisme. Malgrat això, es va mostrar preocupat per l’alt índex d’atur de la demarcació i va posar en dubte els beneficis del projecte BCN World.

Les properes conferències del cicle de la Cambra per celebrar el seu centenari tindran com a protagonistes l’alpinista local Òscar Cadiach, l’arquitecte i dibuixant de vinyetes humorístiques, Peridis, i el catedràtic de la URV, Sergio Nasarre. El programa commemoratiu es va inaugurar el passat 17 de setembre i es perllongarà fins el març del 2015 amb la publicació d’un llibre sobre la història de l’entitat local.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar