loader
menu

CIUTAT

Condemnen per homicidi imprudent dos metges d'un centre de TGN per no encertar amb la diagnosi

El Circ Ciutat dimecres, 29 d'octubre de 2014

El jutjat penal número 2 de Tarragona ha condemnat per una falta d’homicidi imprudent dos metges d’un centre sanitari de Tarragona que no van diagnosticar una perforació de budell a un home de 79 anys, que va acabar morint. Els fets es remunten al 28 de març del 2008 quan el pacient es va dirigir al centre sanitari de Santa Tecla-Llevant de Tarragona, on es recuperava d’un accident vascular.

Foto: circdetarragona.com

Allà, va patir un empitjorament del seu estat mentre es queixava d’un dolor a l’hemitòrax dret, mal d’esquena i dolor abdominal, entre d’altres. Tot i els símptomes, el jutge considera provat que els metges no el van atendre correctament. Els familiars del pacient rebran una indemnització de 113.729 euros.

En la sentència, feta pública pel Defensor del Pacient, els doctors són condemnats per una falta d’homicidi imprudent, com a conseqüència de l’omissió en la prescripció de les proves per determinar l’origen dels seus dolors i per un deficient seguiment del pacient, el que va causar un retard en el diagnòstic de la perforació de colon que va acabar provocant-li la mort.

En concret, no se li van fer proves com analítiques, exploracions toracoabdoinals que haguessin permès un diagnòstic diferencial del dolor al tòrax respecte a l’abdominal, fet que hagués pogut ajudar a detectar la dolència, segons el Defensor del Pacient. Els doctors ho van atribuir a un estat de depressió i un possible vessament pleural.

Quan el pacient va ser traslladat a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona es va confirmar que patia una perforació del budell i ja no es va poder fer res per salvar-li la vida.
Els acusats han donat la seva conformitat al contingut de la sentència, que no inclou la seva responsabilitat penal ja que els fets han prescrit.

Així mateix, les parts han arribat a un acord extrajudicial perquè la vídua i els fills del pacient rebin una indemnització de 113.729 euros.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar