loader
menu

CIUTAT

La Xarxa Santa Tecla aclareix que la condemna als seus dos metges és per imprudència lleu

El Circ Ciutat dimecres, 29 d'octubre de 2014

Al cap d'unes hores que des del Defensor del Pacient s'anunciés que dos metges del Centre sociosanitari Llevant, de la Xarxa Santa Tecla, havien estat condemnats per homicidi imprudent per la mort d'un pacient al que no van diagnosticar una perforació de budell l'any 2008, la Xarxa ha enviat un comunicat per fer algunes correccions. La principal, que els dos metges han estat condemnats per imprudència lleu, però no per homicidi imprudent.

Foto: circdetarragona.com

La Xarxa assegura també que "el que es va jutjar té la tificació alta, i no pas de delicte d'homicidi". A més, també posa de manifest que aquesta tipificació "va ser assumida per l'acusació particular" i que les dues parts havien arribat a un acord per indemnitzar els familiars.

El comunicat

"Davant la difusió a través de diferents mitjans de comunicació del cas d'una lamentable mort que es va produir l’any 2008 a l’Hospital de Santa Tecla d'un pacient que va ingressar procedent d’un centre sociosanitari de la Xarxa de Santa Tecla per l'agreujament del seu estat després d'una estada perllongada a l'esmentat centre, la Direcció de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla vol fer constar els següents aclariments, tots els quals es poden corroborar amb la lectura de la sentència judicial del procediment:

1. La sentència a la que es fa referència, en concret la núm. 199/2014 de data 1 de juliol de 2014 del Jutjat de lo Penal núm. 2 de Tarragona, condemna els metges per imprudència lleu, i no pas per homicidi imprudent, com erròniament s’està fent difusió a través dels mitjans de comunicació.

2. Que el que es va jutjar té la tipificació de falta, defensada pel Ministeri públic fiscal, i no pas de delicte d’homicidi, tipificació que també va ser assumida per l'acusació particular, acceptant per tant que la tipificació per la qual calia jutjar era una falta i no pas un delicte.

3. Que, atenent a allò que diu el codi penal, la sentència declara l'extinció de la responsabilitat dels acusats per prescripció de la falta.

4. Que prèviament, i també com recull la sentència, la companyia asseguradora i l’acusació havien arribat a un acord per indemnitzar els familiars."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar